Hoppa till innehåll

Välkommen på vernissage – El Sistema spelar i Hammarkullen

Den 11 september 2019 kl 17 är det vernissage för fotoutställningen ”El Sistema – musik, glädje och gemenskap i Hammarkullen”. Platsen är Hammarkullen Konsthall – Göteborgs enda underjordiska utställningslokal. Under kvällen kommer barnen från El Sistema ge en konsert.

Fotografen och journalisten Bertil Håkansson, själv boende i Hammarkullen, har följt musikprojektet El Sistema ända sedan sverigestarten i Hammarkullen för tio år sedan. (Idag omfattar El Sistema tiotusen barn och ungdomar i landet.) Bertil Håkansson har det sista halvåret varit med på repetitioner, konserter och turnéer. Han har lärt känna barnen och deras föräldrar och bilderna han tagit visas nu i utställningen ”El Sistema – musik, glädje och gemenskap i Hammarkullen”.

Var: Hammarkullen Konsthall, som ligger på spårvagnshållplatsen Hammarkullen
När: onsdagen den 11 september kl 17.00.

Bostadsbolaget är med och stödjer utställningen som hänger på plats till och med den 25 oktober 2019. Därefter är vi på Bostadsbolaget glada att få lov att använda många av bilderna för utsmyckning i tvättstugorna i Hammarkullen.

I samband med vernissagen kommer de barn och ungdomar som finns med på bilderna att spela på utställningsplatsen. Det blir ett stort event som kommer att samla människor från hela världen.