Hoppa till innehåll

Vårnyheter Tuve

Besiktning av uteplatser

Nu kommer solen! Tiden går fort, och i maj är det dags för besiktning av uteplatserna. Därför vill vi påminna dig om att börja göra det fint på din uteplats redan nu.

Sortera ditt avfall på 22 olika språk!

Vad ska sorteras var? På sopor.nu finns sorteringsblad på 33 olika språk. Här hittar du alla sorteringsblad: Sorteringsblad på 33 olika språk – Sopor.nu


Hur går det med rörarbetet?

Ingen har väl missat det stora arbetet med att byta ut rören i Tuve? Rörarbetet ner mot torget är snart färdigt. Nästa etapp börjar i början av april och håller på fram till semestern. Då byter de rören på vägen från Norumshöjd 51 och hela vägen ner mot Nolehultsvägen.

Hela området ska få nya rör, så vi är fortfarande bara i början av projektet. Rörbytet sker med metoden för rörspräckning. Det betyder att ett nytt rör pressas in i det gamla som spricker upp.

gatuarbete

Tecknade vitsippor

Vi flyttar bikupan

Tuve odlarförening har odlingslådor bakom Norrgården. Vi hjälper dem med jord och gödsel. Och nu flyttar vi vår bikupa till odlingslådorna för att hjälpa till med pollineringen. Kontakta odlarföreningen om du är intresserad av att ha en odlingslåda: http://tuvesodlarforening.se
närbild på bin i bikupa

Slipp gruset!

Sopa rent din parkering från grus så snart du kan. Då kommer gruset med när vi sopar gatorna inför våren. Det gör vi i mars och april.

Vad kan du om vatten? Tävla om ett dygn på Liseberg!

Dela ditt bästa #Waterhack och delta i vårt vatten-quiz där du, förutom att vässa dina kunskaper om vatten, också är med och tävlar om ett dygn på Liseberg. Tävla och läs mer om hur du kan spara vatten!


 

Ladda ner appen illustration.
Här kan du bland annat göra felanmälan, ta emot meddelanden, läsa viktiga nyheter, utföra ärenden och ta del av olika erbjudanden. Du hittar även alla viktiga kontaktuppgifter här. Ladda ner appen genom att scanna QR-koden:
qr-kod som leder till boendeappen