Hoppa till innehåll

Information med anledning av skjutningen i Biskopsgården

I onsdags kväll, 30 juni, blev en polis skjuten på Höstvädersgatan i Biskopsgården. Mannen skadades svårt och avled senare av sina skador. Om du känner dig orolig och vill prata med någon finns krisstödsteam på plats i området.

Texten uppdaterades 2/7.

Det inträffade väcker såklart mycket känslor och oro. För att skapa trygghet i området kommer Bostadsbolaget bemanna upp trygghetsvärdsgruppen med fler personer torsdag (1/7) kväll och under helgen. Vi jobbar också trygghetsskapande tillsammans med övriga aktörer i området ex. Göteborgs Stad, polisen och civilsamhället.

Göteborgs Stad har aktiverat en krisstödgrupp som finns på plats för dig som känner oro och behöver prata. Krisstödet kommer finnas på Blåsvädersgatan 1 från 09.00-20.00 torsdag, 1/7 och fredag 2/7. Utbildade psykologer är på plats. Vårvindens fritidsgård håller öppet för barn och unga upp till 19 år som är i behov att prata fredag 2/7 och lördag 3/7 kl. 12.00-20.00.

Bostadsbolagets trygghetsvärdar kommer i samverkan med trygghetsvärdar från våra systerbolag att finnas på plats på Vårväderstorget, Friskväderstorget och Länsmansgården varje kväll fram till klockan 23.00. Du är varmt välkommen att prata trygghet med oss, du känner igen oss på våra röda jackor.

Polisen kommer ha fortsatt stor närvaro under helgen och arbetar trygghetsskapande i området.

Bakgrunden till skjutningen är fortfarande oklar.

Läs mer om det trygghetsskapande arbetet hos Göteborgs Stad: Information med anledning av skjutningen i Biskopsgården – Göteborgs Stad (goteborg.se)

Uppdaterad information 2/7: