Hoppa till innehåll

Göteborgs Stadsmission i Biskopsgården

Redan för två år sedan startade Göteborgs Stadsmission ett projekt i Biskopsgården för pappor och deras barn med flerspråkiga kulturtolkar. Varje lördag hittar de på olika aktiviteter som utgår från deltagarnas önskemål.

Under våren har Stadsmissionen startat studiestöd för mellanstadieelever på Ryaskolan och Svartedalsskolan. Något som varit uppskattat från både elever, föräldrar och skolorna. På studiestödet får eleverna individuell hjälp med en specifik läxa, hjälp att komma ikapp eller stöd i studieteknik. På plats finns både personal och volontärer från Stadsmissionen. I våras flyttade Stadsmissionen in i Bostadsbolagets lokal på Godvädersgatan 1 och samlar verksamheterna i Biskopsgården här under namnet Stadsmissionens Mötesplats lokalt.

– Vi vill erbjuda aktiviteter och stöd som efterfrågas och behövs just här och vi vill skapa det tillsammans med både boende och andra aktörer i området, säger Agnes Gerinder, enhetschef på Göteborgs Stadsmission.

Samtal med boende i Biskopsgården har redan påbörjats och där tankar och idéer har fångats upp. I sommar ordnas exempelvis kostnadsfria aktiviteter för barn och deras föräldrar, bland annat i Svarte Mosse.

– Förhoppningen är att kunna utforma vår verksamhet utifrån de samtal vi har med andra och så snart vi kan träffas på ett coronasäkert sätt kan vi bjuda in till träffar och aktiviteter i vår lokal, säger Agnes Gerinder.

Om

Stadsmissionens Mötesplats lokalt finns på Godvädersgatan 1, Biskopsgården.

Har du frågor kan du kontakta Rend Babker, samordnare, på rend.babker@stadsmissionen.org eller 031-755 37 76