Hoppa till innehåll

Årstidsblad Sommar 2022

Nu är sommarens årstidsblad här! Här kan du läsa nyheter och information om vad som händer i ditt område under sommaren.

sommar-korr.png

Hejdå ogräs
Om du känner en skarp doft av ättika i området så är det för att vi just nu testar en mer miljövänlig typ av ogräsbekämpning – nämligen ogräsättika. Hittills har vi sett gott resultat!

Vi snyggar till fasaderna
Det pågår ett löpande arbete med att måla om fasaderna runt om i Haga. När det är dags för just ditt hus och byggställningar ska ställas upp, kommer du få mer information om detta i din brevlåda.

Vad händer med Sillfesten?
Ibland blir det inte riktigt som man tänkt sig. I år tvingas vi ställa in Sillfesten, eftersom vi för tillfället har minskad personalstyrka och helt enkelt inte hinner med alla förberedelser. Men känn ingen sorg! Istället planerar vi om och kör på en grillfest i augusti istället. Håll utkik efter inbjudan i trapphuset!

Nya ansikten
Efter midsommar kommer en grupp ungdomar hit och sommarjobbar under tre veckor. De kommer bland annat att hjälpa till att röja och måla bänkar med mera.

Undrar du varför gräset är högre på vissa ställen?
Det är för att vi medvetet valt att inte klippa överallt, för att främja den biologiska mångfalden. Genom att släppa upp gräset, så hinner örter blomma och gräset blir mer berikat av insekter och djur.

Planering pågår
Sommaren är här, men redan nu pågår planeringen inför hösten för fullt. Då ska vi bland annat genomföra ett större markarbete på Landsknekten!

Vindar blir lägenheter
Det håller på att skapas 12 nya lägenheter i vindsutrymmena i kvarteret Generalen. Arbetet löper på som planerat och lägenheterna beräknas vara klara till årsskiftet 2022/2023.

Vi önskar dig en glad sommar!

Publicerat den
Kategoriserat som Haga