Hoppa till innehåll

Bostadsbolaget ny ägare av Hammarkulletorget

Bostadsbolaget köper Hammarkulletorget av GöteborgsLokaler vid årsskiftet 2020/2021. Transaktionen är en del i Framtidenkoncernens ”Strategi i utvecklingsområden”.

Beslutet togs i Framtidenkoncernens styrelse den 10 november 2020 och är en del i uppdraget att förflytta Hammarkullen från polisens lista över särskilt utsatta områden. Både Bostadsbolaget och GöteborgsLokaler ingår i Framtidenkoncernen.

Försäljningen planeras att genomföras till årsskiftet 2020/2021. Bostadsbolaget har med sitt stora bostadsbestånd i området samt ekonomiska styrka bättre möjligheter att hantera de större investeringarna som planeras.

-Hammarkulletorget är en central pusselbit i området och som ensam ägare här kan vi nu driva planeringen av torget vidare. Detta är en viktig del i utvecklingen av hela Hammarkullen, säger Kicki Björklund, vd på Bostadsbolaget.

För hyresgästerna i Hammarkullen blir det ingen skillnad mot tidigare. Allt fortsätter att fungera som vanligt. Det är bara själva ägandet av marken som ändrats. GöteborgsLokaler kommer fortsätta förvalta lokalerna precis som tidigare.

Hammarkullen är ett av Bostadsbolagets utvecklingsområde och från och med nästa år växlar vi upp vår förvaltning för att kunna möta stadens mål om att inga områden ska finnas med på polisens lista över särskilt utsatt områden år 2025. Hammarkulletorget har en viktig roll i området och därför vill Bostadsbolaget ha möjlighet att utveckla även det. Med denna transaktion blir det möjligt.