Hoppa till innehåll

Byggarbetsplats Briljantgatan

På Briljantgatan bygger Tuve Bygg ett tiovåningshus med 91 lägenheter. Projektet kommer att pågå till årsskiftet 2020.

Det har varit en del problem med tekniken i början med larm som har startat när det inte ska det och ljusmaster som varit inställda på fel tid. Dessa problem ska nu vara åtgärdade och förhoppningsvis ska det inte vara något problem i fortsättningen.

Tornkranen monteras vecka 11 inför det. I samband med det så blir det lite mindre ljud från arbetsplatsen eftersom sprängning, urlastning och bilning av berg är klart och dessa maskiner försvinner ett tag framöver. Det kommer fortfarande vara mycket tung trafik. Det är därför viktigt att vara försiktig när man vistas i området runt arbetsplatsen. Det kan vara svårt för chaufförer att se allt som händer runt omkring. Sök gärna ögonkontakt med förarna så ni är säkra på att de har sett er.

En byggarbetsplats kan också vara en mycket farlig plats för dem som inte är van och som inte känner till arbetsområdet. Det är därför viktigt att alla respekterar vårt arbetsområde och inte tar sig innanför staket och grindar. Det finns många ställen att ramla ner från, det finns farliga maskiner, högspänning på el och mer. Detsamma gäller området runt vårt kontor. Därför är vårt kontor och vår arbetsplats kameraövervakade. Kamerorna filmar bara området innanför våra staket och så länge man är utanför det så filmas man inte och då kommer heller inte väktare eller polis.

Vi är medvetna om att det kan vara störande med en byggarbetsplats så nära inpå och vi jobbar ständigt med att göra så liten inverkan som möjligt och förhoppningsvis så kanske många av er tycker det är lite spännande och intressant att se delar av hur man bygger ett hus av den här storleken.

Tack för ert tålamod.

Med vänliga hälsningar
Tuve Byggs Arbetsledning