Hoppa till innehåll

Droppar kranen hemma? Felanmäl direkt!

Droppar en kran hemma hos dig eller rinner vattnet oavbrutet i toalettstolen? Då blir det som talessättet säger: Många bäckar små gör en stor å.

Publicerad i Trivas nr 1 2024.

Snabbt går det också. Mätningar som Bostadsbolaget gör visar flera exempel på hur en enda läckande toalettstol fördubblar vattenåtgången i hela huset!
– Många tror inte det spelar så stor roll att en kran står och droppar lite eller att spolknappen på toalettstolen glappar så att det rinner vatten konstant. Men hur obetydligt det än kan verka så ger det ofta ett stort utslag på helheten och orsakar högre kostnader, säger Alexander som är energicontroller på Bostadsbolaget.

Därför är det mycket viktigt att du felanmäler direkt om något droppar eller läcker i din lägenhet. Enklast felanmäler du via Bostadsbolagets app, men du kan också kontakta din fastighetsvärd. Ofta är det packningar, ventiler eller kranar som blivit gamla och behöver bytas ut, vilket Bostadsbolaget gör kostnadsfritt för dig som hyresgäst. Det förbättrar funktionen i din lägenhet och du gör samtidigt en insats för miljön.
När vi tillsammans hjälps åt att spara vatten blir det stor skillnad. Det visade vattensparkampanjen Waterhack förra året då Bostadsbolagets hyresgäster sparade 42 miljoner liter vatten genom nya vanor som minskade onödig vattenförbrukning!

rormokare.png