Hoppa till innehåll

Efter personalens tips – 12 nya lägenheter i Haga klara för uthyrning

Nu pågår uthyrningen av 12 vindslägenheter på Södra Allégatan i Haga. Under nästa år planeras det byggas ytterligare 12 lägenheter på vindarna i andra delen av kvarteret efter tips från personalen om utrymmen som kan omvandlas till bostäder.

Hösten 2019 rapporterade bland annat Efter fem i Tv4 samt GP om hur tips från personalen gett 130 nya möjliga lägenheter till göteborgarna. Ett drygt 80-tal har redan byggts klart på olika adresser över hela stan. Det är dock ovanligt att så många lägenheter på en gång har byggts på samma adress.

– Vindsutrymmet som personalen tipsade om här hade uppåt 6-7 meter i tak. Utredningen vi gjorde visade att det både gick att bygga sammanlagt 24 lägenheter här och att få till nya vindsförråd ovanpå, berättar Per Orshammar, projektansvarig på Bostadsbolaget.

Eftersom husets utformning inte får ändras fick lägenheterna anpassas till det befintliga utrymmet. Det har gjort att varje lägenhet är helt unik i sin utformning och även skiljer lite i storlek. Samtliga är dock på 1 rum med kök i öppen planlösning och är mellan 31 – 35 kvm stora. Nio av dem hyrs ut via Boplats där de ligger just nu och tre läggs ut på den koncerngemensamma Omflyttningsplatsen.

– Under 2024 startar bygget av resterande 12 lägenheter på andra sidan gården och meningen är att de ska komma ut för uthyrning under 2025-2026, säger Per Orshammar.

Är du intresserad av att hyra lägenheterna, gå in på Boplats.se eller på Omflyttningsplatsen om du är befintlig hyresgäst.

En mörk vind.

Så här såg det ut innan ombyggnad.

En hall med ett kök i bakgrunden.

Varje lägenhet är unik. Här är ett foto taget från entrén och in i en av hörnlägenheterna.

En mörk vind.

Ännu en ”före”-bild.

Utsikt från ett fönster.

Många lägenheter har utsikt över Haga.

Ett kök.

Allt är anpassat efter befintligt utrymme.

Bilden föreställer en tom sovalkov.

Vissa av lägenheterna har sovalkov.