Hoppa till innehåll

Isbana och pyssel på önskelistan

Påsklovsveckan i Biskopsgården bjöd på roliga och fartfyllda dagar i Bostadsbolagets regi.

Publicerad i Trivas nr 2 2023.

När Trivas hälsar på sitter barn och ungdomar i samlingslokalen Orkanen och designar egna tygkassar med färgtryck tillsammans med Designklubben. Andra samlas i ”Drakparken” för att pröva på den uppställda skridskobanan – en av aktiviteterna som hyresgästerna själva röstat fram inom ramen för Boendebudgeten 2021. Under veckan hann det bli allt från tygtryck, batikstrumpor och äggjakt med egentillverkade drakägg till nyvunna skridskofärdigheter.

Text: Josefine Gutafsson Foto: Robert Lipic

En tillfällig isbana med barn som åker skridskor.

Både barn och vuxna provar på den nya skridskobanan i Biskopsgården.

En kvinna i arbetskläder ler in i kameran.

– Det är oerhört viktigt att hyresgästerna får vara med och påverka vad som händer i deras område. Delaktighet är nyckeln till en positiv områdesutveckling. Skridskoåkning var ett av förslagen som röstades fram i Boendebudgeten 2021. Det krävdes mycket jobb för att få isbanan på plats, så det är fantastiskt kul att se ett så stort engagemang från både boende och personal här idag. Tillsammans är vi starka, säger Amanda som är utvecklingsledare på Bostadsbolaget.

En kille i arbetskläder lämnar ut skridskor från en kiosk.

Kön ringlade sig lång till Drak-kiosken, där det bjöds på saft och bullar. Benjamin var en av flera unga designambassadörer från Designklubben som hjälpte till att dela ut skridskor och hjälm till alla som ville testa isbanan.

En flicka håller upp ett tygstycke med tryckta hjärtan på.

Inne i Orkanen var det fullt av pyssel och aktivitet för dem som lekt färdigt utomhus. Här blir det fina färgtryck på tygpåsar.

En man står framåtlutad och tittar in i kameran.

Andreas, ungdomsansvarig i Hisingens Ishockeyklubb, var på plats tillsammans med spelare och tränare från klubben. Deras skridskokunskaper kom väl till pass när åkarna behövde hjälp med att få på och av utrustning eller hitta rätt teknik på isen.
– Intresset för isbanan är stort. Det finns många som aldrig har åkt skridskor tidigare som nu får möjlighet att prova på, säger Andreas.