Hoppa till innehåll

Fler gör mer i sommar

Den här sommaren kommer det vimla av sommarjobbare hos Bostadsbolaget. Förutom de vanliga 130 sommaranställningarna tillkommer ytterligare 90 ungdomar som i år inte kunnat få vanligt sommarjobb i kommunen.

Varje år tar Bostadsbolaget, förutom ferievikarier och säsongsanställda, emot skolungdomar för att under några veckor arbeta hos oss och lära sig mer om branschen. Det handlar både om unga från kommunen men också ett gäng som bor hos Bostadsbolaget.

I år utökas den här gruppen med ytterligare 90 ungdomar och det gäller dem vars sommarjobb blev inställt på grund av risken för smittspridning av covid-19.
– För oss är det viktigt att vara med och bidra till att unga människor har en meningsfull sysselsättning i sommar och därför har vi bestämt att ta emot ytterligare 90 stycken i år, säger Rebecca Lindqvist, samordnare på Bostadsbolaget för alla de nya sommarjobbarna.
Framtidenkoncernen, där Bostadsbolaget ingår, svarade på Göteborgs Stads upprop om att hjälpa de unga som blev utan sommarjobb och sammanlagt tar koncernen emot 170 extra ungdomar.

Många nya arbetsuppgifter
Men hur skapar man arbete till så många sommarjobbare på en gång? Bostadsbolaget har engagerat samtliga medarbetare via en uppmaning att komma på bra och nya arbetsuppgifter till all den nya extrapersonalen.
– Vi tar ju vanligtvis emot ett stort gäng skolungdomar på somrarna, och till dessa finns redan uttänkta och väl förankrade arbetsuppgifter ute i vår förvaltning. Men när vi nu får in extraresurser från ytterligare 90 personer kan vi kosta på oss att tänka lite större och lite utanför boxen, menar Rebecca.
Så just nu samlas kreativa idéer in från personalen och Rebeccas uppgift är att sammanställa förslagen, filtrera ut de som är genomförbara och sen matcha ihop ungdomar med arbetsuppgifter. Hon kommer också vara kontaktperson för de extra handledare som anställs för uppdraget.
– Vi hoppas att det trots den oroliga tid vi lever i kan bli ett fantastiskt resultat av det här initiativet, både för våra hyresgäster, för Bostadsbolaget och för alla våra sommaranställda ungdomar, säger Rebecca.