Hoppa till innehåll

Frågor och svar om tillståndsparkering med start hösten 2024

Den 1 september 2024 kommer Bostadsbolaget att införa tillståndsparkering i Östra Torpa. Det innebär en förändring för dig som hyr en parkeringsplats i området. Du kommer kunna fortsätta parkera på samma parkeringsyta där du har en fast parkeringsplats idag. Skillnaden blir att du inte har en egen specifik plats. Antalet parkeringstillstånd kommer alltså inte att vara fler än antalet parkeringsplatser. Det betyder att du kommer att hitta en plats att parkera på, och du får en lägre månadskostnad än förut.

    • Du som hyr en parkeringsplats i området har fått en uppsägning av ditt nuvarande avtal för din parkeringsplats skickad till dig i mars 2024. Samtidigt fick du ett nytt avtal för tillståndsparkering att underteckna.
    • I vecka 26-27, 2024 skickas ett brev till berörda hyresgäster i Torpa med information om att logga in på ”Mina Sidor” här på webben och skriva in sitt fordons registreringsnummer. I brevet finns en instruktion om hur du gör. Gör detta snarast dock senast den 16 augusti.  Om du behöver hjälp med registreringen så kontakta Kundservice.
    • Har du aldrig loggat in på Mina Sidor förut?  Då ska du klicka på ”Logga in” och sedan trycka på glömt lösenord. Därefter anger du ditt personnummer och klicka på ”Skicka”. OBS! Om du inte har en e-postadress registrerad i våra system så måste du först kontakta oss på tel 031-731 50 00 så hjälper vi dig.

 

Läs vidare här nedan där vi försöker ge svar på de vanligaste frågorna.

Om tillståndsparkering är nytt för dig rekommenderar vi att du börjar med att titta på denna film:


Karta över blivande parkeringszoner i Torpa och Östra Torpa
(Större version finns nedan i Frågor och svar)

Frågor och svar

Har du någon fråga som du inte hittat svaret på?Välkommen att kontakta Kundservice på tel. 031-731 50 00,  mån-fre 08:00-16:00.