Hoppa till innehåll

Information om eventuell bytesaffär

Just nu pågår en förhandling mellan Bostadsbolagets moderbolag, AB Framtiden, och Viktoria Park om en bytesaffär som innefattar mark i Lövgärdet och en mindre del av Bostadsbolagets bestånd i Rannebergen.

Vad är syftet med förhandlingen?
Framtidenkoncernen är en del av Göteborgs Stad och som Sveriges största allmännytta tar man ett stort ansvar i arbetet med att tillföra nya bostäder i staden. Som ett led i utvecklingen av hela Angered vill Framtiden få möjlighet att bygga nya bostäder i Lövgärdet där Viktoria Park äger byggbar mark. I utbyte får då Viktoria Park ta över en mindre del av Bostadsbolagets bestånd i Rannebergen.

Vad händer nu?
Framtidenkoncernens styrelse tar beslut om en eventuell bytesaffär torsdagen den 26 oktober. Först därefter vet vi om affären blir av och vilka hyresgäster som i så fall påverkas av bytet.

Om affären går igenom – vad händer med min lägenhet?
Vare sig du blir berörd av affären eller ej kommer ingenting att hända med din lägenhet. Du bor kvar precis som vanligt, till samma hyra.

Vart kan jag vända mig med frågor?
Vi förstår att det här väcker många frågor men just nu har vi ingen mer information att ge än det som står i det här meddelandet. Så snart beslutet är fattat om bytesaffären blir av eller inte kommer vi gå ut med ny information.