Hoppa till innehåll

Konstutställning på Friskväderstorget

Nu söker stadsdelsförvaltningen Västra Hisingen och Bostadsbolaget dig som är lokal konstnär, bosatt eller verksam i Biskopsgården, som vill ställa ut din konst på Friskväderstorget.

​Som utvald konstnär får du din konst avfotograferad och utställd på skärmarna i ”Hela stadens galleri” under sommaren. En kort informationstext om dig, ditt konstnärskap och konstverkets bakgrund ingår. Utställningen invigs i juni och sitter uppe under juli och augusti. Konstverken får inte vara stötande och inte heller ha kopplingar till partipolitik eller religiösa symboler. Ingen ersättning utgår.

”Hela Stadens Galleri” är utställningen som är en del av Göteborg stads jubileumssatsning inför 400-årsfirandet år 2021. Varje stadsdel äger fem skärmar med tio sidor som återspeglar och berättar lokala invånares idéer och historier. Skärmarna hittas i respektive stadsdel men är vid olika tillfällen placerade tillsammans i olika delar av staden.

Är du intresserad av att delta i utställningen?

Hör av dig till Jonathan Björk koordinator för kultur- och fritidsarrangemang på jonathan.bjork@vastrahisingen.goteborg.se eller 031-366 69 36 senast 5 april.