Hoppa till innehåll

Kulturministern besökte Biskopsgården

Klibbig hetta och stekande sol slog om till skyfall. Precis lagom till att regnet slutade igår kom vår kulturminister Jeanette Gustavsdotter (S) på besök för att träffa ungdomsledarna i Designklubben.

På plats fanns även bland andra Nina Due museichef på Röhsska museet, Anna Hydén projektledare för Designklubben, Henrik Lundberg distriktschef på Bostadsbolaget Hisingen, Anni-Frid Frisk utvecklingsledare på Bostadsbolaget och Mirko Ivanovic verksamhetsledare på Bostadsbolaget.

Designklubben ordnar lovaktiviteter för barn och unga med designtema. Designklubben är ett samarbete mellan Röhsska museet och Bostadsbolaget som syftar till att främja kultur, ge arbetstillfällen inom kultursektorn och fritidsaktiviteter i Biskopsgården.

Den röda Drakkiosken med vita och blå mönster på de öppna dörrarna.

Drakkiosken i Drakparken. Här håller designklubben till när de inte är på Orkanen.

Jeanette Gustavsdotter ville veta vad hon skulle ta med sig från Biskopsgården – vad politikerna kan göra för ungdomarna i Biskopsgården. Ungdomarna gav två raka svar. De vill att polisen ska synas mer i området kring affärer och Svarte Mosse, även när det är lugnt. Alltså inte bara när något har hänt. De vill också att det alltid ska finnas fritidsaktiviteter på eftermiddagar och kvällar. Schemalagda aktiviteter skapar struktur i området och bidrar med förebilder för barn och unga.

Slutligen undrade Jeanette Gustavsdotter hur ungdomarna trivs i området.

– Vi trivs här, det här är ju vårt barndomsområde, berättar ungdomarna.

Kulturministern blir fotograferad franför Drakkiosken tillsammans med ledare från Designkklubben och personal från Bostadsbolaget.

Kulturministern tillsammans med ledare från Designklubben och personal från Bostadsbolaget Hisingen.

Kulturministern minglar i Drakpraken på regnig asfalt framför den färgglada Drakkiosken.

Kulturministern pratar med ungdomarna i Drakparken.

Läs mer om designklubben här: Sommar med Designklubben | Bostadsbolaget