Hoppa till innehåll

Vårnyheter i Landala

Ställ cykeln och fånga solen

Med våren kommer solen, och nu kan du fånga solstrålarna i en av våra nya solstolar. Där har vi även placerat ett nytt fint cykelställ att ställa cykeln i. Du hittar allt uppe vid Landalabergen 7 på gårdssidan. Solstolar i trä
cykelställ

Nu har vi sopat upp all grus – visst har det blivit fint! Det är ett riktigt vårtecken

Nu blommar våren

I höstas satte vi en ny lökplantering bakom Landalabergen 31-34 mot cykel- och gångbanan. Nu börjar äntligen de första knopparna sticka upp i gräsmattan. Även på Landalagången blommar det snart för fullt – håll utkik!

vårblommor

Tack för maten, Landala!

Förra året samlade vi in hela 6,7 ton matavfall i Landala. Det räcker till att köra en gasdriven bil 1340 mil! Tack till dig som sorterar ditt matavfall, du bidrar till en bättre miljö!Matavfallspåse i ställning.

Nya ansikten

Sedan februari är Gabriel ny förvaltare i området. Vi har även fått en ny säsongsarbetare som började i mitten av mars. Vi hälsar alla nya varmt välkomna till oss i Landala!

Tecknade vitsippor

Cykelröjningen fortsätter

… i våra cykelrum och ute på gårdarna. Snart landar mer information i din brevlåda.
Illustrerad cykel

Klimatsmart sandplantering

Vi håller på att göra en ny sandplantering vid Landalabergen 10. Det är en väldigt solig plats, därför sätter vi extra torktåliga växter – det är också klimatsmart, eftersom det går åt mindre vatten till dem. Växterna och sanden är också väldigt omtyckt av bin och insekter, vilket är bra för den biologiska mångfalden. Det blir en ganska annorlunda och sparsmakad plantering när den väl är klar – gå gärna förbi och kika!

Pynt och planteringar

Du har väl inte missat vår lilla hage som vi pyntar efter säsong? Nu gör vi det extra vårfint med massa planteringar.

kvinna som planterar blommor

Tack för granen

Många lämnade sin julgran i depån – tack för det! Det underlättar vårt arbete mycket, hälsar miljövärdarna.
gamla julgranar
Ladda ner appen illustration.
Här kan du bland annat göra felanmälan, ta emot meddelanden, läsa viktiga nyheter, utföra ärenden och ta del av olika erbjudanden. Du hittar även alla viktiga kontaktuppgifter här. Ladda ner appen genom att scanna QR-koden: qr-kod som leder till boendeappen