Hoppa till innehåll

Miljöutställning i Hammarkullen

Mellan den 17 – 23 augusti är du välkommen att kika i fönstret på Arabiska bokstavscentrets café i Hammarkullen. Där hänger just nu utställningen om Miljöambassadörernas arbete under förra året.

På initiativ av den lokala hyresgästföreningen Bredfjällsgatan/Gropens gård i Hammarkullen startades hösten 2019 projektet Miljöambassadörerna. Ett projekt där elever från Nytorpsskolans årskurs 6 tillsammans med bland andra Hyresgästföreningen, Bostadsbolaget och Fixoteket tittade på sin stadsdel utifrån ett miljöperspektiv med uppdraget att komma med förslag på lösningar på de problem de hittade. Arbetet resulterade i en åtgärdsplan som eleverna tagit fram under vårterminen. Nu visas också deras arbete upp i en liten utställning i fönstret på Arabiska bokstavscentrets café på Hammarkulletorget under vecka 34.

– Det viktigast för mig var att utforska former för hur lokala aktörer kan samverka med skolan i viktiga frågor för lokalsamhället. För att detta ska vara möjligt i en skala som gör någon skillnad måste man integrera projektet i ämnesundervisningen. Det gjorde vi så att när eleverna gjorde ett moment i projektet så examinerades de samtidigt i sin geografikurs, säger Ola Terlegård, ordförande i LH Bredfjällsgatan/Gropens gård

På plats vecka 34 finns Gunvor Bergquist, projektledare för Hållbara Hammarkullen 2.0, för svara på frågor och ge tips på hur man kan arbeta vidare med de åtgärder ungdomarna från Nytorpsskolan vill se hemma i Hammarkullen. Även hur vi lokalt kan arbeta med omställning till en mer ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad och framtid för dagens elever – det vill säga tillsammans med morgondagens vuxna och blivande beslutsfattare.

Hållbara Hammarkullen 2.0 är ett samarbeta för ökat boendeinflytande mellan Hyresgästföreningen och Bostadsbolaget.

Alla är välkomna att ta del av utställningen, men vi ber er tänka på att ni håller distans och följer de riktlinjer som finns för att undvika sprida Covid-19.