Hoppa till innehåll

Möt en av våra förvaltare

Trivas möter Bostadsbolagets medarbetare i deras vardag. Här träffar vi förvaltaren Tobias Odsvik.

Hur ser en vanlig dag ut?
– Jag går igenom vad som har kommit in i form av nya ärenden, det blir mycket mejl. Därefter stämmer jag av med personalgrupperna hur arbetet ser ut och om det är något jag måste bistå med. Sedan brukar det vara en del möten och samtal med hyresgäster, intressenter och entreprenörer.

Vad är det bästa med ditt jobb?
– Det är att få vara med och bidra till en bra arbetsplats och en positiv boendemiljö för våra hyresgäster. Det ena ger det andra och tvärtom.

Vilka egenskaper bör man ha för att trivas som förvaltare?
– Du måste vara lyhörd, flexibel, ha tålamod och kunna bemöta människor på ett bra sätt och ge den service de förväntar sig. Sedan är det bra om du har kunskaper om fastigheter och samhället i stort.

När har du som roligast?
– Varje dag har sin charm men det roligaste är när jag får skratta och ha kul tillsammans med kollegor eller när jag känner att jag har hjälpt en hyresgäst till det bättre. Då blir jag glad inombords!

Finns det några utmaningar?
– Ja, flera. En del av utmaningen är att tillgodose olika behov och förväntningar. Vi är ett allmännyttigt bostadsföretag och det ställer krav på affärsmässighet och att vi tar socialt ansvar.

Vad är din favoritsyssla?
– Att känna att jag har varit delaktig i ett beslut som jag kan se kommer ge ett positivt resultat och utveckla Bostadsbolaget. Då känns det bra efteråt!

Vad är det värsta som hänt dig på jobbet?
– När det brunnit i lägenheter och man ser all skada och lider med den drabbade hyresgästen.

Hur tror du din roll kommer att se ut i framtiden?
– Förhoppningsvis kommer den att fortsätta utvecklas. Det byggs mycket i Göteborg och vi i Bostadsbolaget är en del av samhällsbyggandet. På sikt kan det då också hända att förvaltartjänsten bli mer specifik.

TEXT: REBECKA FALK
FOTO: SVANTE ÖRNBERG

Texten publicerades i Trivas nr 4 2018