Hoppa till innehåll

Rätt svar i tävlingen i Trivas nr 2, 2021

Det strömmade in gissningar från förra numrets bildfråga! Och alla ni som gissade Brunnsbotorget – helt rätt! Vi har dragit fem vinnare ur högen och säger grattis!

Brunnsbotorget i stadsdelen Backa på Hisingen byggdes under 1960-talet och här finns förutom Brunnsbohallen med mataffär, konditori, blomsterbutik och spelbutik även Brunnsbokyrkan som kom på plats 1972. Namnet Brunnsbo kommer från närliggande Villa Brunsbo som stavades med ett n men när området byggdes och utvecklades adderades ett n i namnet.
I Brunnsbo träffar vi 95-åriga Britt Hjelmström som flyttade hit redan 1964. Först till en liten etta men sedan många år tillbaka i en tvårumslägenhet två trappor upp.
– Jag trivs så gott här i Brunnsbo. Det är lugnt och skönt och jag försöker ta mig ut en sväng varje dag även om det är lite kämpigt att gå i trapporna. Jag har trevliga grannar också som tittar in då och då och frågar om jag behöver hjälp med något, berättar hon.

Förr i tiden tog hon ofta buss eller spårvagn in till centrum men tycker att det är för besvärligt nu när hon är i behov av rullator. När det är dags att göra ärenden kommer sonen och det blir en biltur i stället.
– Ja, det finns ju inget apotek eller bank här på torget så då får vi åka till Backaplan. Det är synd. Det är många som kanske inte har bil som har svårt att röra sig precis som jag. Det borde finnas lite mer service här på torget som det gjorde förr, menar hon.
Men det hon saknar mest är träffpunkten ”Knuten”. En lokal där pensionärer kan samlas för att umgås med varandra.
– Det är alltid något som händer i Knuten – musik, sång eller bara en fika. Och det finns alltid någon att prata med. Det senaste året har det varit stängt på grund av pandemin och ingen vet när det öppnar igen. Men jag ser fram emot det, avslutar hon.

Vann du?
Grattis säger vi till: Christina i Brunnsbo, Ann-Britt i Biskopsgården, Eva i Guldheden, Serife i Tynnered och Dimitar på Öster om Heden.

Vill du vara med och tävla?
Här hittar du tävlingen. Ditt svar vill vi ha senast den 9 november.

Publicerad i Trivas nr 3 2021.

Text: Kerstin Torsede

Gammal bild över Brunnsbotorget.

Vill du se mer av Brunnsbotorget? Gå in på YouTube och sök”Göteborgslokaler”. Här finner du filmer och historier om flera av stadens torg.

Brunnsbotorget.

Så här ser Brunnsbotorget ut idag.