Hoppa till innehåll

Snart är de nya miljöhusen klara

Snart står de nya miljöhusen färdiga att börja användas. Om ingenting blir försenat öppnar Miljöhus 1 och 2 i slutet av februari och Miljöhus 3 och 4 i mitten av mars.

Miljöhusen blir ett tryggt och fint inslag på gården. De är designade att vara ljusa, öppna och fräscha för att vara en så trygg miljö som möjligt.

Dörrarna till miljöhusen öppnar du med din aptus-tag. I miljöhusen sorterar du avfall i olika kärl för förpackningar, tidningar, restavfall och matavfall. Det sorterade avfallet blir sedan till nytt material, biogas och gödsel. Fram till att miljöhusen är färdiga kan du slänga ditt avfall precis som vanligt i sopnedkasten. Därefter kommer sopnedkasten att stängas och du använder istället miljöhusen. Grovavfall ska fortfarande slängas i container när det finns utställt.

Här slänger du ditt avfall

  • Du som bor på Topasgatan 5-20 samt 53-57 kommer att slänga ditt avfall i Miljöhus 1 och 2.
  • Du som bor på Topasgatan 21-52 kommer att slänga ditt avfall i Miljöhus 2 och 3.

 

Mer information om miljöhusen och exakta datum för öppning kommer längre fram. Någon vecka innan vi öppnar miljöhusen kommer vi bland annat dela ut en kasse med viktig information och saker som kan underlätta när du sorterar.

Har du frågor kan du kontakta din fastighetsvärd.