Hoppa till innehåll

Tävling nr 3 2023 – här var vi!

Tack för alla svar på förra numrets bildfråga! Riktigt många svar kom in och de allra flesta gissade rätt – Hult Åsen i Askim! Bland de rätta svaren har vi dragit fem vinnare som kan se fram emot ett biobesök. Grattis till er!

Hult Åsen är platsen nära havet mitt i en grönskande omgivning och endast 20 minuter med buss från centrum. De fem sjuvåningshusen är Bostadsbolagets allra senaste byggprojekt som stod klara 2020. I området, där det tidigare enbart fanns sommarstugor, finns nu 111 lägenheter där de översta har utsikt över Askimsviken. Här bor man granne med ett naturvårdsområde med fin natur, härliga promenadstigar – perfekt både för joggare och hundägare.
Ett stenkast bort ligger Askimsbadet som i generationer lockat badsugna göteborgare till salta bad. Förutom en långgrund sandstrand har Askimsbadet Sveriges längsta badpir – 259 meter – och här finns både en camping och en äventyrsgolfbana.

Nära naturen innebär också att det är nära djuren. Allt som oftast kan hyresgästerna se rådjur som kommit in mellan husen och passar på att dricka vatten i den anlagda dammen. Eller tar en tugga på något som växer.
– Tulpaner kan vi absolut inte ha här, konstaterar fastighetsvärden Nichlas. Rådjuren tar dem direkt.
Han har jobbat som fastighetsvärd i Hult Åsen i ett och ett halvt år och säger att det är ett mycket lugnt och tryggt område.
– Det som uppskattas mest av hyresgästerna är nog naturen och att det är så tyst här. Och fina hus såklart! Miljövärdarna lägger också mycket tid på att göra det grönt och fint med planteringar runt om husen och på gården, något som jag vet att hyresgästerna tycker om.

Vann du?
Grattis säger vi till: Grattis säger vi till: Daniyel i Hammarkullen, Mila i Askim, Dan i Västra Nordstan, Kersti i Eriksberg och Haben i Biskopsgården.

Vill du vara med och tävla?
Här hittar du tävlingen. Ditt svar vill vi ha senast den 31 januari 2024.

Publicerad i Trivas nr 4 2023.

Text: Kerstin Torsede

Tavling_Trivas_3_2023.jpg

Kände du igen dig?

Hult Asen.jpg

Hult Åsens väg är ett av Bostadsbolagets nyaste områden.