Hoppa till innehåll

Tjejerna målar för framtiden i Norra Biskopsgården

Lördagen den 2 juni invigdes det konstverk vid Friskväderstorget som skapats av ett gäng unga tjejer från Biskopsgården i samarbete med konstnären Elina Metso.

På Friskväderstorget har ett gäng tjejer i olika åldrar tillsammans skapat ett konstverk på den mur som löper ner mot spårvagnshållplatsen. Projektet är en del av MEETING PLAYS projekt Tjejer Bufflar och utförs med stöd av Bostadsbolaget och Västragötalandregionen. Genom projektet får tjejer ta plats i ett annars mansdominerat rum. Här utvecklas också idéer om hur tjejer tillsammans kan vara med och förändra maktstrukturer i området och presentera idéerna i konkreta konstverk.

Verket blir nu en del av MEETING PLAYS långsiktiga arbete med community-baserad konst och teater som mötesplats i Biskopsgården i Göteborg.

– Konstverket lyfter hela Friskväderstorget och visar på ett konkret sätt hur de boende tillsammans kan bidra till ökad trivsel och gemenskap i området, säger Hilda Wenander, utvecklingsledare i Norra Biskopsgården.

För mer information:
Anna Leyman, projektledare MEETING PLAYS, tel: 0733-141096
Hilda Wenander, utvecklingsledare på Bostadsbolaget, tel: 031-7315413

Om MEETING PLAYS:
MEETING PLAYS skapar konstprojekt i bostadsområden på gräsrotsnivå: av, med och för människor, i samverkan med lokala aktörer i området, exempelvis Bostadsbolaget, och med stöd av bland annat Göteborgs kulturförvaltning och Statens kulturråd. Sedan januari 2017 arbetar de i Biskopsgården och driver verksamhet utifrån ”Slottet” – en kreativ källarlokal. Här gör man teater med boende i området om vardagsviktiga frågor, driver alternativ kulturskola, skapar teater med ungdomar på sommaren, planerar Kultur-Camping – Biskopsgårdens egna kulturvagnsfestival som samlar lokala utövare och utvecklar Biskopsgårdens kulturliv. Läs mer på www.meetingplays.se och facebook: Kreativa platser i Biskopsgården

 

 

 

 

Utsikt från terassen