Hoppa till innehåll

Tjejer målar för framtiden i Norra Biskopsgården

Lördagen den 2 juni invigs det konstverk vid Friskväderstorget som just nu skapas av ett gäng unga tjejer från Biskopsgården i samarbete med konstnären Elina Metso.

På Friskväderstorget skapar just nu ett gäng tjejer i olika åldrar ett konstverk på den mur som löper ner mot spårvagnshållplatsen. Projektet är en del av MEETING PLAYS projekt Tjejer Bufflar och utförs med stöd av Bostadsbolaget och Västragötalandregionen. Det är samtidigt ett utbyte mellan ungdomar i Norrby, Borås och Biskopsgården.

Verket blir en del av MEETING PLAYS långsiktiga arbete med community-baserad konst och teater som mötesplats i Biskopsgården i Göteborg.

Invigning:
Tid: lördagen den 2 juni kl 14 – 15
Plats: Friskväderstorget, ovanför trappan till spårvagnshållplatsen

Vid invigningen får du träffa tjejerna som varit med och skapat konstverket samt konstnären Elina Metso. Det blir musikunderhållning och på plats finns även MEETING PLAYS Kulturvagn med interaktiva händelser.

För mer information:
Anna Leyman, projektledare MEETING PLAYS, tel: 0733-141096
Hilda Wenander, utvecklingsledare på Bostadsbolaget, tel: 031-7315413

Om MEETING PLAYS:
MEETING PLAYS skapar konstprojekt i bostadsområden på gräsrotsnivå: av, med och för människor, i samverkan med lokala aktörer i området, exempelvis Bostadsbolaget, och med stöd av bland annat Göteborgs kulturförvaltning och Statens kulturråd. Sedan januari 2017 arbetar de i Biskopsgården och driver verksamhet utifrån ”Slottet” – en kreativ källarlokal. Här gör man teater med boende i området om vardagsviktiga frågor, driver alternativ kulturskola, skapar teater med ungdomar på sommaren, planerar Kultur-Camping – Biskopsgårdens egna kulturvagnsfestival som samlar lokala utövare och utvecklar Biskopsgårdens kulturliv. Läs mer på www.meetingplays.se och facebook: Kreativa platser i Biskopsgården