Hoppa till innehåll

Vårnyheter i Majorna

Ny asfalt vid Sågängen

Just nu fyller vi infarten vid Sågängen, där det varit en svacka. Så här har det sett ut när grävmaskinen varit på plats – snart ser vi resultatet när ny asfalt kommer på plats!

En grävskopa som plockar upp asfalt från en gata.

Tack för maten, Majorna!

Förra året samlade vi in hela 13,5 ton matavfall i Majorna. Det räcker till att köra en gasdriven bil 2692 mil! Tack till dig som sorterar ditt matavfall, du bidrar till en bättre miljö!

Matavfallspåse i ställning.

Vi sopar upp gruset

Under våren sopar vi upp allt grus på trottoarer och gårdar i området. Då kan det både låta och damma en del. När gruset är uppe är våren med säkerhet här!

Dags för cykelrensning

Håll utkik efter lappen om cykelrensning – snart är det dags att märka upp din cykel om du vill ha kvar den i cykelgaraget!

Illustrerad cykel

Gallring och belysning för tryggheten

Vid Sågängen har vi klippt ner grenar så att det inte ska växa upp på taket. Vi har dessutom gallrat en hel del bland träd och buskar, för att skapa en luftigare miljö och därmed öka tryggheten. Vi ser även över belysningen på gårdarna i Hängmattan och kompletterar med belysning på vissa ställen, som ytterligare en trygghetsskapande åtgärd. Vi vill inte ha några mörka hörn på gårdarna.

En person står i ett träd och sågar grenar.

Gårdarna får ett lyft

Alla fyra gårdar i Hängmattan kommer vi snygga till under våren – bland annat kommer det ställas ut större krukor som ska fyllas med fina planteringar. Under tiden får vi njuta av vårblommorna som poppat upp runt om i området.
Tecknade vitsippor