Hoppa till innehåll

#waterhack – nu sparar vi vatten igen

Förra året sparade våra hyresgäster 42 miljoner liter vatten. Nu drar vi igång en ny omgång av vår vattensparkampanj #waterhack – var med och spara vatten du också.

Ett #waterhack är ett smart och påhittigt sätt att minska vattenanvändningen, man kan säga att det är ett vattenspartips. Med kampanjen #Waterhack vill vi inte bara informera om olika sätt att spara vatten. Vi vill engagera och utmana att göra det på ett smart, roligt och kreativt sätt. Genom att lära oss mer om vatten som resurs och dela tips med varandra om hur vi kan spara vatten hoppas vi kunna bidra till en hållbarare vattenanvändning. Under förra årets kampanj lyckades vi spara hela 42 miljoner liter vatten. Därtill sparade vi också energi och pengar som annars går åt i onödan.

Varför ska vi spara vatten?

140 liter, varje dag, året om. Så mycket dricksvatten förbrukar vi som bor i Sverige i snitt per person, till exempel när vi duschar, borstar tänderna, diskar och spolar toaletten. Uppvärmning, rening och distribution av vatten kräver energi och göteborgarnas vattenförbrukning står idag för en betydande del av den totala el- och energiförbrukningen. En hög vattenanvändning påverkar såklart även miljön och kostar pengar. Pengar som vi som hyresvärd istället kan satsa på våra fastigheter och hyresgäster.

Vad kan du om vatten? Tävla om ett dygn på Liseberg!

Dela ditt bästa #Waterhack och delta i vårt vattenquiz där du, förutom att vässa dina kunskaper om vatten, också är med och tävlar om ett dygn på Liseberg.
Tävla och läs mer om hur du kan spara vatten: waterhack.bostadsbolaget.se

Så minskar du din vattenanvändning

Att minska sin vattenanvändning är varken svårt eller jobbigt. Du behöver egentligen bara lite eftertanke och några nya vardagsrutiner för att det ska göra stor skillnad.

Duscha snabbt och smart
Snabbast in och ut ur duschen vinner! Och låt inte vattnet rinna medan du tvättar eller schamponerar dig.

Älska din diskho
Och handfatet på toa också. Handdiskning, tvättning, rakning, tandborstning – använd proppen.

Låt inte vattnet rinna!
Stoppa droppet. En enda droppande kran är lika med tre hinkar vatten per dygn. En rinnande toalett är ännu värre. Hör av dig till oss så fixar vi!

Diskvett sparar vatten
Skrapa ner matresterna i återvinningspåsen för matavfall i stället för att skölja tallriken under kökskranen. Och ärligt talat, måste du ta ny kopp varje gång du är kaffesugen?

Törstsläckning utan slöseri
Inget släcker törsten som ett glas iskallt vatten. Men att låta kallvattenkranen rinna innan man fyller det är slöseri. Fyll en kanna och ha i kylen i stället!

Du hittar fler vattenspartips på waterhack.bostadsbolaget.se