Hoppa till innehåll

x-times people chair av Angie Hiesl + Roland Kaiser – i Brunnsbo

Någonstans mellan byggnader och vardagens stadsliv hittar vi detta performance av Angie Hiesl + Roland Kaiser. x-times people chair är en föreställning med fokus på de äldre i vårt samhälle. x-times people chair har visats i 34 städer i 16 länder i både Europa och Nord- och Sydamerika. Nu kommer föreställningen till Brunnsbo!

Välkommen till Brunnsbo: fredagen den 10 juni klockan 17:00 – 18:00.

Och: lördagen den 11 juni klockan 12:00 – 13:00. 

Föreställningen utspelar sig på husfasader i och runt Brunnsbotorget i Göteborg. Vita stolar i rostfritt stål har placerats 4 – 6 meter upp på husväggarna. Människor mellan 68 och 85 år sitter bekvämt på varsin stol och spanar ut över stadslivet som pågår nedanför. De gör helt vanliga sysslor på sina stolar: de läser tidningen, äter, stickar och lyssnar på radion.

Genom att förflytta de vardagliga sysslorna från det privata till det offentliga rummet skapasett nära och spännande konstnärligt uttryck för de förbipasserande.

Läs mer och se filmklipp hos Göteborgs dans- och teaterfestival: https://www.gdtf.se/sv/program/angie-hiesl/?date=2206100500 Obs: sidan kan komma att uppdateras.

Äldre kvinna sitter på en vit stol högt upp på en husfasad och äter ett äpple. Hon har en röd jacka och solglasögon på sig.

En kvinna äter sitt äpple under performance-utställningen x-times people chair.

 

Foto: Roland Kaiser