Hoppa till innehåll

Barnens bilder på våra elbilar

I september invigs nya miljöhus i Sandeslätt. Eleverna i årskurs 2 på Hammarkullsskolan har fått i uppgift att hjälpa Bostadsbolaget med lanseringen av de nya miljöhusen.

Publicerad i Trivas nr 2 2021.

Tillsammans med Mixgården i Hammarkullen ska eleverna göra en video som kommer att visas i ett av miljöhusen. Dessutom ska elevernas fina bilder på temat miljö pryda Bostadsbolagets elbilar. Tanken är att deras kunskap och engagemang ska sprida sig runt i Hammarkullen.
– Vi är oerhört glada och stolta över att eleverna vill vara delaktiga i detta viktiga arbete. Vi arbetar mycket med miljöfrågorna i Hammarkullen och detta projekt är en viktig del, säger Tony Rahm, utvecklingsledare som ansvarar för projektet på Bostadsbolaget.
Håll utkik efter elevernas fina bilder på elbilarna i området och ta gärna en sväng förbi Sandeslätt och titta på de nya miljöhusen. Har du frågor kring avfallshanteringen eller miljöhusen är du alltid välkommen att kontakta din miljövärd eller fastighetsvärd.

En barnteckning föreställande en grön sopbil.

Barnen har ritat fina teckningar som kommer att tryckas upp på elbilarna i Hammarkullen.

Barnteckning föreställande en text som säger Släng inte skräp på gatan. En barnteckning föreställande jordklotet samt kretsloppssymboler.