Hoppa till innehåll

Inflytt i hus med briljant utsikt

Nu fylls det nybyggda huset på Briljantgatan med hyresgäster. Tack vare läget högt uppe på en höjd får alla en vidsträckt utsikt över västra Göteborg och från vissa balkonger ser man ända ut till Vinga fyr.  

– Det känns väldigt bra att äntligen få flytta in, säger Inger Andersson som bott i Tynnered i snart 50 år.
Hon har förstås bott i olika lägenheter allt eftersom familjeförhållandena har ändrats. Nu är hennes barn vuxna och har flyttat ut och Inger ser fram emot att få bo nytt, fräscht och bekvämt. Och den inglasade balkongen på hela åtta kvadratmeter är något utöver det vanliga.
– Den blir nästan som ett extra rum och utsikten är helt fantastisk, säger hon.

Med havet i blickfånget

Farid och Katerina Dashti har bott i Kortedala sedan flera år tillbaka men längtade efter att få bo närmare havet.
– Till slut fick vi faktiskt ett erbjudande om visning av en lägenhet på Eriksberg, men den kändes inte helt rätt. Den låg på bottenvåningen och vi såg inte havet, berättar Farid.
De tackade nej till den lägenheten men var oroliga att de tagit fel beslut och försuttit sin chans till ett mer havsnära boende. Men bara ett par dagar senare kom erbjudandet om en lägenhet på Briljantgatan och nu föll allt på plats.
– Nu ser vi otroligt mycket av havet, och eftersom huset ligger som det gör behöver vi inte vara rädda att det byggs något framför oss som tar bort den underbara utsikten heller, säger Farid.

Lägre hyra tack vare investeringsstöd

Huset på Briljantgatan 50 B och C är unikt på många sätt, inte bara för utsikten, utan för att det också är byggt med ett statligt investeringsstöd som gör att hyrorna ligger cirka 15 – 20% lägre än vad som brukar vara normalt i ett nyproducerat hus.
– Just det här projektet passade perfekt för att söka det här särskilda stödet. Vi lyckades fylla alla kriterier som finns för att beviljas investeringsstöd, säger Joakim Stagemyr, nyproduktionsansvarig på Bostadsbolaget.
För att få del av investeringsstödet ska nyproduktionen bland annat uppfylla vissa energikrav samt byggas där behovet av nya hyresrätter är stort.
Huset består av 91 lägenheter, 1 – 3 rum med kök, fördelade över tio våningar och alla lägenheter har inglasade balkonger. Solpanelerna på taket försörjer huset med el till belysning, tvättstugor och hissar.
Mer information om bostäderna finns här.

Har du frågor?
För mer information om huset: Joakim Stagemyr, nyproduktionsansvarig, tel: 031-731 50 22
Presskontakt: Malin Pethrus, pressansvarig, tel: 031-731 51 13


Inger ser fram emot ett nytt och bekvämt boende på Briljantgatan.


Farid och Katerina beundrar utsikten mot havet från sin nya lägenhet. Vilken dag som helst blir de föräldrar.