Hoppa till innehåll

”Känns bra att ha fått göra nytta under sommaren”

Utmed Långedsgatan i Torpa blandas fågelsång med dova ljud från en gräsklippare och sopborstar som skrapar mot asfalten. Det är Bostadsbolagets miljövärdar vi hör. I sommar har de haft hjälp av säsongsarbetaren Hanna.
– Kunskapen som jag fått, arbetsmiljön och mina medarbetare har varit det absolut bästa med jobbet, säger hon.

Publicerad i Trivas nr 3 2023.

– Jag älskar verkligen att vara utomhus. Torpa är så himla vackert, jag fascineras av alla gamla byggnader och den fina naturen som finns här omkring, säger Hanna, och pekar mot det stora grönområdet mitt i området.
Där finns också en lekplats och flera odlingslotter där hyresgäster odlar både blommor och ätbara grödor.
Hanna är säsongsanställd på Bostadsbolaget. Det innebär att man anställs under en halvårsperiod för att utföra trädgårdsarbete eller fastighetsskötsel.
– Min anställning började i maj och slutar i oktober. Då återgår jag till att plugga historia. Det har varit perfekt med en säsongsanställning eftersom det är studieuppehåll så här års. Det känns bra att ha fått göra nytta under sommaren, säger Hanna.
– Arbetet har varit som jag förväntade mig, fast roligare. Jag har gjort allt möjligt från att plocka skräp och tömma papperskorgar till ogräsrensning, gräsklippning och blomsterplantering.

Hanna hade inte så mycket erfarenhet av trädgårdsarbete sedan tidigare. Miljövärdarna i området har stöttat henne längs vägen.
– De är otroligt duktiga och hjälpsamma. Man märker verkligen att de brinner för sitt arbete, vilket har motiverat mig till att vilja göra ett bra jobb också, säger Hanna.
När Hanna står på knä i rabatten och rensar ogräs händer det att hon får hejarop av dem som bor i området.
– En gång stannade en person till vid mig och berömde mig för mitt arbete. Det är jätteroligt att få sådan fin respons! Syftet med vårt arbete är ju att hyresgästerna ska få ett så trivsamt och bra bostadsområde som möjligt.

Det är med en gnutta vemod som Hanna snart lämnar in trädgårdshandskarna och återvänder till universitetet.
– Jag har haft en fantastisk sommar här i Torpa. Det är med nya krafter som jag återvänder till skolbänken. Jag kan absolut tänka mig att arbeta fler säsonger på Bostadsbolaget och jag vill även rekommendera andra att söka en sådan här tjänst.

Vill du jobba som säsongare hos oss? Ansök här!

Text: Josefine Gustafsson Foto: Robert Lipic

Hanna Ivarsson_sasongare_Torpa1.jpg

Hanna är nöjd med sommaren i Torpa och kan tänka sig att söka säsongsarbete igen.

Hanna Ivarsson_sasongare_Torpa3.jpg

I sommar har Hanna arbetat tillsammans med miljövärdarna i Torpa och bland annat rensat rabatter, plockat skräp och klippt gräs.

Hanna Ivarsson_sasongare_Torpa2.jpg

Vill du jobba hos Bostadsbolaget nästa sommar?
Håll utkik på bostadsbolaget.se för mer information och lediga tjänster!