Hoppa till innehåll

Restaurang och jobbcenter i Mixköket

Restaurang, jobbcenter och en glasbur för utställningar och information. Det nya Hammarkulletorget växer sakta fram.

 
Publicerad i Trivas nr 3 2022.

 

Thairestaurangen Thai Pan Kam var först ut att flytta in i de orangea containrarna på Hammarkulletorget som numera går under namnet Mixköket. Lagom till karnevalen kunde Kamhla, hyresgäst på Mixköket, öppna dörrarna och ställa ut bord och stolar på verandan utanför och servera hungriga gäster både till lunch och middag.
– Under karnevalen var det full fart hela dagarna och det är jätteroligt att komma hit till Hammarkullen. Man träffar så många trevliga människor och jag trivs här, säger hon.

Kamhla är inte på något vis en nybliven restaurangägare. I 20 år har hon drivit restaurang i Lerum men när pandemin slog till samtidigt som hyran skulle höjas var det dags för en ny placering. Hon fick tips om Mixköket i Hammarkullen och bestämde sig direkt.
– Vi hoppas att det riktigt kommer i gång nu i höst med både servering och take away. Mycket är på gång med olika verksamheter här på torget – jag tror verkligen på Hammarkullen, säger hon.
I våningen ovanför ska det nya jobbcentret flytta in någon gång under oktober månad. Dit kan man gå för att få hjälp med att söka arbete eller skriva ett cv. Kontoret kommer att vara bemannat vissa tider. I samarbete med Stadsmissionen ska två koordinatorer finnas på plats som man kan prata med och få stöd av.
– Det ska fungera som ett lokalt jobbcenter helt enkelt. Kanske blir det också andra aktiviteter, till exempel speedmatching mellan sökande och arbetsgivare. Vi får se när koordinatorerna väl är på plats, berättar utvecklingsledare Rebecca från Bostadsbolaget.
Ett stenkast från Mixköket står glasburen ”Gäster på besök”. I buren kan man boka in sig för utställningar eller informationsspridning – något som flera aktörer redan gjort. Bland annat har den lilla lokalen använts till valinformation inför valet i september. Någon officiell invigning av Mixköket har det inte varit ännu. Den får vänta till de båda terrasserna försetts med väggar och tak av glas för ett skönt häng även vintertid.

Text: Kerstin Torsede

En kvinna ler in i kameran och håller en tallrik mat i handen.

Lagom till karnevalen kunde Kamhla öppna dörrarna till sin thairestaurang i Mixköket