Hoppa till innehåll

Testa en idrott i höst

I september drog Spontanidrott i Rannebergen i gång. Spontanidrott innebär att du som är mellan 10 och 24 år kan testa olika idrotter – utan anmälan eller medlemskap i någon förening. Det är bara att komma som du är!

Nu är Rannebergshallen öppen en gång i veckan för alla som är nyfikna på en idrott. Det kan vara allt ifrån innebandy till friidrott eller handboll.
– Projektet vänder sig framför allt till barn och unga som idag inte är engagerade i någon idrottsförening men kanske gärna skulle vilja prova på. Olika föreningar finns på plats varje gång och introducerar och håller i träningarna, säger utvecklingsledare Tony Rahm på Bostadsbolaget.
Eftersom det är ett åldersspann bland deltagarna är eftermiddagarna vikta åt de lite yngre och kvällarna åt de äldre ungdomarna. Exakt vilka idrotter det blir vecka för vecka är inte bestämt men det blir en variation av det mesta som kan göras i en inomhushall. Och alldeles säkert även en del utomhusaktiviteter.
– Rannebergshallen används idag mest av föreningar från andra håll så det är roligt att vi får ett lokalt engagemang här nu. Det viktiga är att man får testa och hittar något man gillar och kanske väljer att fortsätta med sedan.

Publicerad i Trivas nr 3 2021.

Text: Kerstin Torsede