Hoppa till innehåll

Uthyrningsstart av 77 nya lägenheter vid Radiotorget

Vid anrika Radiotorget erbjuder nu Bostadsbolaget ett stort antal nya bostäder med olika karaktär, bland annat etagelägenheter i två plan. Området har en mysig småstadsatmosfär med havet på cykelavstånd och centralaste Göteborg bara en kort bussresa bort.

– Det är roligt att kunna tillföra nya bostäder här. Järnbrott är ett väldigt trevligt 50-talsområde och Radiotorget ett levande torg med olika verksamheter och ett varierat utbud av service, säger Joakim Stagemyr, nyproduktionsansvarig på Bostadsbolaget.

Moderna lägenheter
De 77 nya lägenheterna, som byggs av systerbolaget Framtidens Byggutveckling AB, är fördelade på tre hus i direkt anslutning till Radiotorget.Lägenheterna som hyrs ut med start idag ligger i ett åtta våningar högt lamellhus och alla bostäder har egen balkong eller terrass.
– Här i området är de flesta husen äldre, saknar hiss och är inte tillgänglighetsanpassade. Därför känns det bra att få komplettera utbudet med dessa moderna bostäder, menar Joakim Stagemyr.
Storleken varierar från 1 rum och kök till 4 rum och kök, med tyngdpunkt på 2- samt 3 rum och kök.

Anrikt torg nära havet
Radiotorget genomgår just nu en varsam upprustning där nytt och gammalt vävs samman. Det ligger i hjärtat av Järnbrott och var faktiskt världens första satellittorg när det byggdes i början på 50-talet. Tanken var att torget skulle fungera som navet i det som skulle bli en liten stad i staden och det gör det än idag.
– Det har en viktig funktion som mötesplats för människor och med tillskottet av nya bostäder ökar förutsättningen för ett ännu mer levande torg, vilket vi tror kommer vara positivt för hela området, säger Joakim Stagemyr.

Olika lägenhetstyper
I ett av de två övriga husen som byggs just nu kommer det finnas boende som påminner lite om radhus. Där ligger lägenheterna vägg i vägg med varandra och har en egen entré som hyresgästen når direkt utifrån.
– Vi tycker det känns bra att kunna erbjuda olika typer av boende i samma kvarter. Uthyrningen i de två sista husen fortsätter i höst, berättar Joakim Stagemyr.
Gemensamt för lägenheterna är stilrena och klassiska inredningsval. Alla rum har ekparkettgolv förutom badrum och hall som har klinker. Samtliga lägenheter har diskmaskin, tvättmaskin och torktumlare. De är också utrustade med Framtidens Bredband – ett av marknadens modernaste och snabbaste fibernät.

Uthyrningen av lägenheterna på Radiotorget 1 i Järnbrott börjar idag och inflyttning är planerad till januari 2021.

Vill du veta mer?
Läs mer här!

Kontaktperson:
– För mer information om huset: Joakim Stagemyr, nyproduktionsansvarig, tel: 031-731 50 22
– För mer information om uthyrningen: Maria Jogén, uthyrare, tel: 031-731 40 10
– Presskontakt: Malin Pethrus, pressansvarig, tel: 031-731 51 13


 

Vision av hur Radiotorget kommer se ut när allt är färdigbyggt.
 

Vardagsrum med generöst ljusinsläpp och utsikt mot torget.
 

På terrassen kan man njuta av folkvimlet på Radiotorget under soliga dagar.
 

Vardagsrumsbild från en av etagelägenheterna.