Hoppa till innehåll

Vårnyheter i Guldheden

Fler träd för större variation

I höstas planterade vi många nya träd, för att utöka variationen bland träd och buskar. Det gynnar insekter och den biologiska mångfalden. Sen är det såklart väldigt fint att titta på också.

blommande blodhägg
Vi har t.ex. planterat blodhägg (Prunus padus ´colorata´)

Nya ansikten

Sedan februari är Gabriel ny förvaltare i området. Vi har även en trainee hos oss som ska bli fastighetsvärd, som arbetar med oss fram till hösten. Nu är dessutom vår säsongare Petra på plats och kommer hjälpa till extra med utemiljön fram till sista september.

Häng med på vår naturvandring

Nu börjar äntligen säsongen för vår naturvandring igen! Runt om i området placerar vi ut skyltarna med QR-koder som du kan scanna med mobilen för att lära dig mer om vår växtlighet. Snart blommar t.ex. magnoliaträden – missa inte det! Läs mer om naturvandringen 

ikon naturvandring

Tack för maten, Guldheden!

Förra året samlade vi in hela 29,5 ton matavfall i Guldheden. Det räcker till att köra en gasdriven bil 5907 mil! Tack till dig som sorterar ditt matavfall, du bidrar till en bättre miljö!Matavfallspåse i ställning.

Tecknade vitsippor

Inga föremål i trapphusen!

Placera inte föremål i trapphusen, så att vi lättare kommer åt att städa där. Föremål i trapphuset innebär också en brandrisk och är en fara för din och dina grannars säkerhet.
illustration som mvisar överkryssade föremål i trapphuset

Vad kan du om vatten? Tävla om ett dygn på Liseberg!

Dela ditt bästa #Waterhack och delta i vårt vatten-quiz där du, förutom att vässa dina kunskaper om vatten, också är med och tävlar om ett dygn på Liseberg. Tävla och läs mer om hur du kan spara vatten!

Mata inte fåglarna

Gör det i alla fall inte för nära husen. Det lockar tyvärr till sig råttor och annan ohyra.

illustration som visar överkryssad person som matar fåglarna

Tydliga vårtecken

Nu byter vi ut de gamla gråa betongkrukorna och planterar nytt, vårfint i nya krukor. Runt om i området blommar det redan för fullt.
trollhassel
snödroppar
vårris
Här ser vi snödroppar, vårris och trollhassel – visst är det vackert!

Ladda ner appen illustration.
Här kan du bland annat göra felanmälan, ta emot meddelanden, läsa viktiga nyheter, utföra ärenden och ta del av olika erbjudanden. Du hittar även alla viktiga kontaktuppgifter här. Ladda ner appen genom att scanna QR-koden: qr-kod som leder till boendeappen