Hoppa till innehåll

Sök parkeringsplats på webben

Nu publiceras alla lediga parkeringsplatser på Bostadsbolagets webbsida. Här kan du själv se vilka typer av parkeringsplatser som finns lediga i olika områden och ansöka direkt genom att logga in på Mina sidor och aktivera din köplats i din ”Sökprofil”.

Publicerad i Trivas nr 3 2023.

Sedan tidigare har man kunnat hyra garageplatser digitalt men nu släpps även övriga p-platser ut via samma kanal.
– Via Bostadsbolagets webbsida kan våra hyresgäster enkelt se vad som finns vakant och själva bevaka status, säger Carina Dahlin som är verksamhetsutvecklare på Bostadsbolaget.
– Olika typer av lediga p-platser som finns i våra områden läggs upp och finns sökbara på webbsidan. Det finns dock några undantag: Om du söker p-plats i Amhult eller Eriksberg, eller för rörelsehindrad, kontaktar du även i fortsättningen din fastighetsvärd, säger hon.

Om det inte finns en ledig p-plats som passar dig på webbsidan måste du aktivera köplats via din ”Sökprofil” på Mina sidor. Där klickar du för vilken typ av p-plats du söker. Om du vill ha information om när p-platser blir lediga behöver du bocka för det alternativet i sökprofilen och se till att din e-postadress är korrekt på Mina Sidor. När det finns en plats ledig som matchar dina önskemål får du meddelande om det och kan själv ansöka om platsen via Mina sidor.
– Boendetid och kötid styr vem som får platsen. Sökande har första tjing på lediga p-platser i området där man bor. Om platsen fortfarande finns kvar när ansökningstiden gått ut, blir den sökbar även för hyresgäster i Bostadsbolagets övriga områden. Därefter får även de som inte bor hos Bostadsbolaget möjlighet att hyra platsen om den fortfarande är vakant, förklarar Carina.

Text: Britt Nyberg

parkeringsruta sant två bilar i bakgrunden