Hoppa till innehåll

Hammarkullen är en stadsdel i rörelse

Du som bor i Hammarkullen har säkert sett en hel del aktiviteter, byggnationer och satsningar den senaste tiden. Med en helt egen utvecklingsavdelning för social hållbarhet styr vi på Bostadsbolaget ständigt mot nya mål i området.

Förutom nya restauranglokaler mitt på torget har vi bara det senaste året startat boendebudget, påbörjat en boendeintroduktion för alla nyinflyttade och gjort en jobbsatsning där vi anställt unga vuxna mellan 18-25 år från området. Alla satsningar har dock samma slutmål; att utveckla Hammarkullen till en framtidsstark stadsdel.

Vi har till och med vunnit en del priser för vårt arbete i området. Senast vann vi årets hederskristall från Aktivbo som håller i våra kundenkäter. Motiveringen var bland annat: ”Genom ett strukturerat och målmedvetet arbete gör man stora insatser i utsatta områden där trygghetslyftet i Hammarkullen är ett föredöme. Att kunden ska tas på allvar, bli väl bemött och kunna känna sig trygg, är värderingar som ligger i själen.” Detta är vi såklart väldigt stola över.

För dig som är besökare i Hammarkullen kan du alltid njuta av vacker natur, trevliga företagare på torget och en mängd samhällsfunktioner så som bibliotek, simhall och Folkhögskola. Vi vill att alla ska trivas här, vare sig du är hyresgäst eller besökare. Det är för dig vi ser till att Hammarkullen nu är en stadsdel i rörelse!

På områdessidan för Hammarkullen kan du hålla dig uppdaterad på vad som händer i området.

Hammarkulletorget ovanifrån