Hoppa till innehåll

Askim

Bilden är taget med drönare över Askimsviken

Välkommen till Askim!

Här finns fem fastigheter med moderna lägenheter som byggdes under åren 2018-2020. Sammanlagt är det 111 lägenheter i från 1 rum och kök till 4 rum och kök fördelade på fem sjuvåningshus. Lägenheterna på 4 rum och kök som ligger högst upp i respektive byggnad är etagelägenheter med en underbar utsikt över Askimsviken. På den lummiga gården finns det lekplats och sittgrupper.

I detta naturvackra område strax norr om Askimsviken är det några minuters promenad till havet. Askimsbadet är Göteborgs största strand och här finns stora, gröna ytor och du kan sola och bada från Sveriges längsta badpir som är 259 meter lång. Här finns lekplats, bangolf, utegym, beachvolleybollplan och grillplatser.

Det finns flera hållplatser i närområdet och man tar sig enkelt in till centrala Göteborg. De närmaste hållplatserna är Hultåsen, Trollängen och Askimsbadet.


Boendeinformation

Tvättstugor

Tvättmaskin och torktumlare finns i varje lägenhet.

Parkering

Bilparkering finns i form av varmgarage under hus 3-5 och mellanliggande gårdar. Dessutom finns några markparkeringar i anslutning till infarten till området, främst avsedda som besöks- och korttidsparkeringar. Totalt finns ca 50 st p-platser för boende. Här hittar du alla våra lediga parkeringsplatser.

Sophantering

Avfallshantering sker i moloker på gården och i miljöhus som ligger i anslutning till bostäderna. I miljöhuset har du möjlighet att bl.a. sortera, glas, tidningar, pappersförpackningar, metall och batterier.


Nyheter

Varning för falska telefonsamtal

2023-12-27
Bedrägerier via falska telefonsamtal ökar kraftigt och många förlorar sina pengar genom att de luras att lämna ut kortuppgifter, koder, logga in på sin bank eller lämna ut smycken.

Läs mer Varning för falska telefonsamtal

Inga fyrverkerier i bostadsområdet

2023-12-21
Vi förstår att du vill fira in det nya året. Men det är många som bor i huset. Därför måste du tänka på dina grannar för att alla ska trivas. Raketer kan starta eldsvådor och skada människor. Djur är livrädda för höga smällar. Smällare som bara gör ljud är förbjudet, både att sälja och att använda.
Läs mer Inga fyrverkerier i bostadsområdet

Fler nyheter

Gatunamn: Hult Åsens väg
Byggnadsår: 2018-2020
Antal lägenheter: 111
Hiss: Ja