Hoppa till innehåll

Askim

Bilden är taget med drönare över Askimsviken

Välkommen till Askim!

Här finns fem fastigheter med moderna lägenheter som byggdes under åren 2018-2020. Sammanlagt är det 111 lägenheter i från 1 rum och kök till 4 rum och kök fördelade på fem sjuvåningshus. Lägenheterna på 4 rum och kök som ligger högst upp i respektive byggnad är etagelägenheter med en underbar utsikt över Askimsviken. På den lummiga gården finns det lekplats och sittgrupper.

I detta naturvackra område strax norr om Askimsviken är det några minuters promenad till havet. Askimsbadet är Göteborgs största strand och här finns stora, gröna ytor och du kan sola och bada från Sveriges längsta badpir som är 259 meter lång. Här finns lekplats, bangolf, utegym, beachvolleybollplan och grillplatser.

Det finns flera hållplatser i närområdet och man tar sig enkelt in till centrala Göteborg. De närmaste hållplatserna är Hultåsen, Trollängen och Askimsbadet.


Boendeinformation

Tvättstugor

Tvättmaskin och torktumlare finns i varje lägenhet.

Parkering

Bilparkering finns i form av varmgarage under hus 3-5 och mellanliggande gårdar. Dessutom finns några markparkeringar i anslutning till infarten till området, främst avsedda som besöks- och korttidsparkeringar. Totalt finns ca 50 st p-platser för boende. Här hittar du alla våra lediga parkeringsplatser.

Sophantering

Avfallshantering sker i moloker på gården och i miljöhus som ligger i anslutning till bostäderna. I miljöhuset har du möjlighet att bl.a. sortera, glas, tidningar, pappersförpackningar, metall och batterier.


Nyheter

Hyresavin skickas via Kivra

2023-09-13

Från och med oktober 2023 kommer vi att börja använda den digitala brevlådan Kivra som kanal för utskick av hyresavierna. Det innebär att du som är ansluten till Kivra då kommer att få dina hyresavier där i stället för pappersavier. Läs mer Hyresavin skickas via Kivra

Skärpt eldningsförbud

2023-06-16
På grund av att det nu är extremt torrt i skog och mark skärper Räddningstjänsten nu eldningsförbudet.
Läs mer Skärpt eldningsförbud

Bostadsbolagets nya app

2023-06-02

Nu lanserar vi Boendeappen i Askim, Högsbo och Järnbrott. Med appen vill vi göra livet lite enklare för dig som hyresgäst. Läs mer Bostadsbolagets nya app

Fler nyheter

Gatunamn: Hult Åsens väg
Byggnadsår: 2018-2020
Antal lägenheter: 111
Hiss: Ja