Hoppa till innehåll

Askim

Bilden är taget med drönare över Askimsviken

Välkommen till Askim!

Här finns fem fastigheter med moderna lägenheter som byggdes under åren 2018-2020. Sammanlagt är det 111 lägenheter i från 1 rum och kök till 4 rum och kök fördelade på fem sjuvåningshus. Lägenheterna på 4 rum och kök som ligger högst upp i respektive byggnad är etagelägenheter med en underbar utsikt över Askimsviken. På den lummiga gården finns det lekplats och sittgrupper.

I detta naturvackra område strax norr om Askimsviken är det några minuters promenad till havet. Askimsbadet är Göteborgs största strand och här finns stora, gröna ytor och du kan sola och bada från Sveriges längsta badpir som är 259 meter lång. Här finns lekplats, bangolf, utegym, beachvolleybollplan och grillplatser.

Det finns flera hållplatser i närområdet och man tar sig enkelt in till centrala Göteborg. De närmaste hållplatserna är Hultåsen, Trollängen och Askimsbadet.


Boendeinformation

Tvättstugor

Tvättmaskin och torktumlare finns i varje lägenhet.

Parkering

Bilparkering finns i form av varmgarage under hus 3-5 och mellanliggande gårdar. Dessutom finns några markparkeringar i anslutning till infarten till området, främst avsedda som besöks- och korttidsparkeringar. Totalt finns ca 50 st p-platser för boende.

Sophantering

Avfallshantering sker i moloker på gården och i miljöhus som ligger i anslutning till bostäderna. I miljöhuset har du möjlighet att bl.a. sortera, glas, tidningar, pappersförpackningar, metall och batterier.


Nyheter

Se upp för falska installatörer av brandvarnare

2023-03-27

Vi har fått veta att hyresgäster blivit uppringda på telefon av personer som säger sig vilja komma och byta brandvarnare i lägenheten. Läs mer Se upp för falska installatörer av brandvarnare

Nya avtal för parkeringsplatser

2023-03-24

Vi ska byta ut våra befintliga avtal för parkeringsplatser. Du kommer ha möjlighet att fortsätta hyra din parkeringsplats, men vi behöver skicka en uppsägning till dig och du måste signera ett nytt avtal för din parkeringsplats.

Läs mer Nya avtal för parkeringsplatser

Färgstark invigning av Column 001

2022-12-16
Hyresgästerna på Hult Åsens väg i Askim har fått en ny granne – Column 001. Utanför knuten reser sig nu den 4,7 meter höga pelaren i knalligt orange.
Läs mer Färgstark invigning av Column 001

Fler nyheter

Gatunamn: Hult Åsens väg
Byggnadsår: 2018-2020
Antal lägenheter: 111
Hiss: Ja