Hoppa till innehåll

Tynnered

Bilden visar en lekplats och hus i Tynnered, Göteborg

Välkommen till Tynnered

Tänk att ha en lägenhet med havsutsikt. I Tynnered vaknar du upp med badstränder på cykelavstånd och från några av lägenheterna kan du faktiskt se havet. Frölunda Torg ligger minst lika nära. Där har du ett brett utbud av butiker och service. Här finns även Frölunda Kulturhus med teater, bibliotek, simhall och utställningshall. Kulturella aktiviteter anordnas för alla åldrar året om.


Boendeinformation

Tvättstugor

Tvättstugor ligger på bottenplan i anslutning till din trappuppgång. Det är lite olika låssystem och tider som gäller för de olika husen. Kontakta din fastighetsvärd om du har frågor som rör tvättstugan eller om du behöver en bokningsnyckel/bricka. Det finns även grovtvättrum samt fristående tvättstugor i området där tvättpassen är utökade.

Parkering

Här hittar du alla våra lediga parkeringsplatser.

Sophantering

De flesta trapphusen har sopluckor på varje våningsplan. Prata med din fastighets- eller miljövärd om du är osäker på hur du ska slänga ditt avfall.


Nyheter

Stäng ute värmen!

2024-05-21

Just nu är det väldigt varmt ute vilket förstås också påverkar inomhustemperaturen. När det är varmare ute än inne finns en viktig regel att hålla sig till: Stäng ute värmen! Läs mer Stäng ute värmen!

Frejaskolans elever får mentorer från yrkeslivet

2024-05-02

Corneille går i sjunde klass på Frejaskolan i Tynnered. Han och femton andra elever ingår i ett program där de får extra stöd genom en mentor från yrkeslivet, läxhjälp och mycket mer. Bakom programmet står organisationen Nextar i samarbete med initiativet Destination Tynnered där Bostadsbolaget ingår.

Läs mer Frejaskolans elever får mentorer från yrkeslivet

Bron har fått ett namn!

2024-04-11

För drygt ett år sedan utlystes en namntävling för att döpa gångbron över Västerleden mellan Topasgatan och Frölunda Torg. Många förslag kom in och skickades sedan vidare till Göteborgs Stads namnberedning. Nu är det äntligen klart – bron har officiellt fått namnet Topasbron!

Läs mer Bron har fått ett namn!

Fler nyheter

Gatunamn:
Briljantgatan
Topasgatan
Byggnadsår: 1965-67, 2020
Antal lägenheter: 701
Hiss: Delvis, fastigheterna på fyra eller fem våningar, samt Briljantgatan 50B och 50C har hiss.

En äng för bin och blommor

Läs om Arne från Bostadsbolaget och Carina från Naturskyddsföreningen och deras arbeta med ängarna.

Fokus Frölunda/Tynnered

Fokus Frölunda/Tynnered är ett nyhetsblad som riktar sig till boende i området.
Här hittar du alla nummer av tidningen