Hoppa till innehåll

Vasastan

Välkommen till Vasastan!

Vasastaden är en gammal stadsdel i centrala stan där husbilden präglas av stenhus. Här är det nära till kultur, affärer, krogar och restauranger, förskolor och skolor. De två grönområdena Haga och Vasaparken ligger inom gångavstånd.

Nästan alla hus är uppförda före eller kring sekelskiftet, de flesta varsamt renoverade med bevarad takhöjd, stuckatur och kakelugnar. Gårdarna till husen är relativt små, men det finns ändå utrymme för planteringar och sandlådor.


Boendeinformation

Tvättstugor

Tvättstugor finns antingen i eller i nära anslutning till din trappuppgång. Det är lite olika låssystem och tider som gäller för de olika husen. Kontakta din fastighetsvärd om du har frågor som rör tvättstugan eller om du behöver en bokningsnyckel/bricka.

Parkering

Här hittar du alla våra lediga parkeringsplatser.

Sophantering

De flesta hushåll i området slänger sitt avfall i anvisat sophus där det också finns möjlighet för sortering. Prata med din fastighets- eller miljövärd om du är osäker på hur du ska slänga ditt avfall. Möbler och elektronik kan vi däremot inte ta hand om utan hänvisar till de olika återvinningscentraler som finns runt om Göteborg.


Nyheter

Stäng ute värmen!

2024-05-21

Just nu är det väldigt varmt ute vilket förstås också påverkar inomhustemperaturen. När det är varmare ute än inne finns en viktig regel att hålla sig till: Stäng ute värmen! Läs mer Stäng ute värmen!

Till dig som bor på Viktoriagatan 7 samt Bellmansgatan 15 A och B

2024-04-18

Med anledning av den explosion som skedde i trapphuset på Viktoriagatan 7 i natt kommer kommunens krisgrupp till gården. Även personal från Bostadsbolaget kommer finnas på plats. Läs mer Till dig som bor på Viktoriagatan 7 samt Bellmansgatan 15 A och B

Explosion i trapphus i natt

2024-04-18

Under natten till torsdagen smällde en så kallad banger av i trapphuset på Viktoriagatan 7. Läs mer Explosion i trapphus i natt

Fler nyheter

Gatunamn:
Bellmansgatan
Haga Kyrkogata
Karl Gustavsgatan
Storgatan
Vasagatan
Viktoriagatan
Antal lägenheter: 184
Hiss: Delvis, hälften av fastigheterna har hiss.