Hoppa till innehåll

Vasastan

Välkommen till Vasastan!

Vasastaden är en gammal stadsdel i centrala stan där husbilden präglas av stenhus. Här är det nära till kultur, affärer, krogar och restauranger, förskolor och skolor. De två grönområdena Haga och Vasaparken ligger inom gångavstånd.

Nästan alla hus är uppförda före eller kring sekelskiftet, de flesta varsamt renoverade med bevarad takhöjd, stuckatur och kakelugnar. Gårdarna till husen är relativt små, men det finns ändå utrymme för planteringar och sandlådor.


Boendeinformation

Tvättstugor

Tvättstugor finns antingen i eller i nära anslutning till din trappuppgång. Det är lite olika låssystem och tider som gäller för de olika husen. Kontakta din fastighetsvärd om du har frågor som rör tvättstugan eller om du behöver en bokningsnyckel/bricka.

Parkering

Bostadsbolaget har tillgång till ett litet antal parkeringsplatser i området. Om du vill hyra parkeringsplats så kontakta din fastighetsvärd för information om vad som finns ledigt.

Sophantering

De flesta hushåll i området slänger sitt avfall i anvisat sophus där det också finns möjlighet för sortering. Prata med din fastighets- eller miljövärd om du är osäker på hur du ska slänga ditt avfall. Möbler och elektronik kan vi däremot inte ta hand om utan hänvisar till de olika återvinningscentraler som finns runt om Göteborg.


Nyheter

Information om ombildning där hyresrätten dominerar

2022-06-28

Framtidenkoncernen i vilken Bostadsbolaget ingår, har fått i uppdrag av kommunfullmäktige att verka för fler ombildningar av hyresrätter till bostadsrätter i områden där hyresrätten dominerar. Vårt moderbolag, Förvaltnings AB Framtiden, har utrett fullmäktiges uppdrag och definierat vad som menas med ett område och att hyresrätten dominerar. Läs mer Information om ombildning där hyresrätten dominerar

Nya numret av Trivas är här

2022-06-22
Nu kan du läsa det nya numret av vår hyresgästtidning Trivas. Den delas ut i brevlådan till dig som anmält att du vill ha den i pappersform. Du kan också läsa den här!

Läs mer Nya numret av Trivas är här

Vårfest i samband med Barnens Dag

2022-05-16

I lördags anordnade vi en vårfest i Västra Nordstan tillsammans med Kungshöjd och Vasastan.

Läs mer Vårfest i samband med Barnens Dag

Fler nyheter

Gatunamn:
Bellmansgatan
Haga Kyrkogata
Karl Gustavsgatan
Storgatan
Vasagatan
Viktoriagatan
Antal lägenheter: 184
Hiss: Delvis, hälften av fastigheterna har hiss.