Hoppa till innehåll

Tuve

Bilden visar nybyggda sexvåningshus på Nolehultsvägen i Tuve, Göteborg

Välkommen till Tuve!

Under 2019 byggdes tre nya hus norr om Tuve Torg. Läs mer om det här.

Tuve är ett gott val för dig som gillar härligt friluftsliv och samtidigt vill ha nära till butiker och annan service. I Tuve har du nära till hav, skog och ängar. Här finns Hisingens svar på Slottskogen – Hisingsparken. Parken är ett fint strövområde med många olika djur och växter. Gillar du att sporta har du tillgång till en stor idrottsanläggning med bland annat ishall, motionscentral och motionsslingor.

Våra lägenheter ligger nära Tuve Torg, ett välutvecklat centrum med ett mångfaldigt utbud samt livsmedelsaffär. Området har också förskola, fritidshem och grundskola och är mycket barnvänligt.


Boendeinformation

Tvättstugor

Tvättstugor finns antingen på källarplanen eller fristående på gården. Kontakta din fastighetsvärd för frågor som gäller tvättstugan eller om du behöver en bokningsnyckel/bricka. Husen på Nolehultsvägen 20, 22 och 26 har tvättmaskin i lägenheten.

Parkering

Både uteplatser och garage finns för uthyrning. Kontakta din fastighetsvärd om du behöver en uteplats. Garage söker du via denna länk: Lediga garage

Sophantering

I bostadsområdet Norumshöjd finns det en sopsug på varje gård. En för matavfall och en för övrigt restavfall.

I anslutning till Norumshöjd finns också tre miljörum där du kan återvinna ditt avfall. Du hittar dem på Glöstorpsvägen 45, Norumshöjd 9 och Västra Tuvevägen 55.

För dig som bor i området vid Nolehultsvägen finns ett miljörum där du kan återvinna ditt avfall. Här slänger du också ditt mat- och restavfall. Miljörummet hittar du på Nolehultsvägen 20.

För att få tillgång till miljörummen behöver du kontakta din fastighetsvärd. Då kan du komma in i miljöhuset med din tagg.

Grovsopor kan du slänga i särskilda containrar som vi ställer ut vid varje månadsskifte. Datum för containern fram till sommaren är följande:

V9: 28 februari – 4 mars

V13: 28 mars – 1 april

V17: 25 april – 29 april

V22: 30 maj – 3 juni

V26: 27 juni – 1 juli

V30: 25 juli – 29 juli

V35: 29 augusti – 2 september

 

Bommar

Vid in- eller utflytt kan du få tillgång till någon av de två bommarna i området. Då får du en tidsbestämd tillgång till bommen via din tagg. Det finns en bom vid Norumshöjd 9 och en vid Norumshöjd 51. Kontakta din fastighetsvärd så får du hjälp.


Nyheter

Nya numret av Trivas är här

2022-06-22
Nu kan du läsa det nya numret av vår hyresgästtidning Trivas. Den delas ut i brevlådan till dig som anmält att du vill ha den i pappersform. Du kan också läsa den här!

Läs mer Nya numret av Trivas är här

Street Games POP UP

2022-06-07

Kom och prova på roliga aktiviteter i dit område under vecka 25 – 32. Läs mer Street Games POP UP

Fler nyheter

Gatunamn:
Norumshöjd
Nolehultsvägen 20, 22, 26
Byggnadsår: 1966-68, 2018
Antal lägenheter: 955
Hiss: Nolehultsvägen