Hoppa till innehåll

Tuve

Bilden visar nybyggda sexvåningshus på Nolehultsvägen i Tuve, Göteborg

Välkommen till Tuve!

Under 2019 byggdes tre nya hus norr om Tuve Torg. Läs mer om det här.

Tuve är ett gott val för dig som gillar härligt friluftsliv och samtidigt vill ha nära till butiker och annan service. I Tuve har du nära till hav, skog och ängar. Här finns Hisingens svar på Slottskogen – Hisingsparken. Parken är ett fint strövområde med många olika djur och växter. Gillar du att sporta har du tillgång till en stor idrottsanläggning med bland annat ishall, motionscentral och motionsslingor.

Våra lägenheter ligger nära Tuve Torg, ett välutvecklat centrum med ett mångfaldigt utbud samt livsmedelsaffär. Området har också förskola, fritidshem och grundskola och är mycket barnvänligt.


Boendeinformation

Tvättstugor

Tvättstugor finns antingen på källarplanen eller fristående på gården. Kontakta din fastighetsvärd för frågor som gäller tvättstugan eller om du behöver en bokningsnyckel/bricka. Husen på Nolehultsvägen 20, 22 och 26 har tvättmaskin i lägenheten.

Parkering

Här hittar du alla våra lediga parkeringsplatser.

Sophantering

I bostadsområdet Norumshöjd finns det en sopsug på varje gård. En för matavfall och en för övrigt restavfall.

I anslutning till Norumshöjd finns också tre miljörum där du kan återvinna ditt avfall. Du hittar dem vid parkeringarna nära Norumshöjd 9, Västra Tuvevägen 50 och Nolehultsvägen (bakom Holmgården).

För dig som bor i området vid Nolehultsvägen finns ett miljörum där du kan återvinna ditt avfall. Här slänger du också ditt mat- och restavfall. Miljörummet hittar du vid Nolehultsvägen 20.

För att få tillgång till miljörummen behöver du kontakta din fastighetsvärd. Då kan du komma in i miljöhuset med din tagg.

Grovsopor kan du slänga i särskilda containrar som vi ställer ut vid varje månadsskifte. Containrarna står på följande adresser: Norumshöjd 52, Norumshöjd 77, Norumshöjd 29 och Norumshöjd 85.

Datum för containern kommande höst/vinter är följande:

2 januari 2024 – 5 januari 2024

29 januari 2024 – 2 februari 2024

26 februari 2024 – 1 mars 2024

Farligt avfall

Vill du få ett sms när Farligt avfall-bilen kommer till ditt område? Här kan du anmäla dig med ditt mobilnummer:

Få sms när farligt avfallbilen kommer – Göteborgs Stad (goteborg.se)

Bommar

Vid in- eller utflytt kan du få tillgång till någon av de två bommarna i området. Då får du en tidsbestämd tillgång till bommen via din tagg. Det finns en bom vid Norumshöjd 9 och en vid Norumshöjd 51. Kontakta din fastighetsvärd så får du hjälp.

 

Hundrastgård

Det finns en hundrastgård i Tuve och här följer ordningsreglerna för den:

• Är någon redan inne på rastgården? Fråga först om det är okej att du släpper in din egen hund.
• Kom ihåg att du ansvarar för din hund. Om din hund är aggressiv, släpp inte lös den med andra hundar.
• Plocka upp efter din hund och släng påsen i papperskorgen vid fotbollsplanen.
• Förhindra att din hund gräver stora gropar som till exempel underminerar träd etc.
• Besökare ansvarar själva för att hålla gården i trevligt skick.
• Visa hänsyn mot varandra och skräpa inte ner.

Har du frågor om våra ordningsregler, kontakta din kvartersvärd


Nyheter

Cyklar får nytt liv

2024-03-21
Nedanför den smala trappan till källaren på Norumshöjd 24 i Tuve händer något alldeles speciellt. Hit kommer bortglömda och trasiga cyklar, de flesta från Bostadsbolagets områden, och får nytt liv.

Läs mer Cyklar får nytt liv

Vattenavstängning Norumshöjd

2024-03-08

Under vecka 11 kommer vi att stänga av vattnet i Norumshöjd under en kort period. Arbetet innebär att vi kopplar in två vattenledningar på en tillfällig vattenledning. Vi räknar med att arbetet kommer att ta ungefär 4 – 6 timmar per hus. Vi arbetar med inkopplingen kl. 10:00-17:00. Efter det har ni vatten som vanligt. Arbetet sker enligt ett preliminärt schema: Läs mer Vattenavstängning Norumshöjd

Buller vid Norumshöjd

2024-02-06

Pollex kommer att hydraulspräcka berg i Norumshöjd. Att spräcka låter väldigt lite jämfört med att spränga, men oljud, buller kommer ändå att höras under tiden för arbetet. Läs mer Buller vid Norumshöjd

Fler nyheter

Gatunamn:
Norumshöjd
Nolehultsvägen 20, 22, 26
Byggnadsår: 1966-68, 2018
Antal lägenheter: 955
Hiss: Nolehultsvägen