Hoppa till innehåll

Kungshöjd

Bilden visar en terrass på ett tak i Kungshöjd, Göteborg

Välkommen till Kungshöjd!

På Kungshöjd har vi sex fastigheter, en nybyggd och fem äldre, som varierar mellan fem och sex våningar. Här är det nära till allt. Kungsgatan med ett brett shoppingutbud ligger precis runt hörnet och det är gångavstånd till de flesta centrala parkområdena.

I de äldre lägenheterna är det oftast högt i tak och bevarad stuckatur. Terrasshuset intill Carolus Rex erbjuder paradvåningar med storslagen utsikt över staden.


Boendeinformation

Tvättstugor

Tvättstugor finns antingen i eller i nära anslutning till din trappuppgång. Det är lite olika låssystem och tider som gäller för de olika husen. Kontakta din fastighetsvärd om du har frågor som rör tvättstugan eller om du behöver en bokningsnyckel/bricka.

Parkering

Bostadsbolaget har tillgång till ett litet antal parkeringsplatser i området. Om du vill hyra parkeringsplats så kontakta din fastighetsvärd för information om vad som finns ledigt.

Sophantering

De flesta hushåll i området slänger sitt avfall i anvisat sophus där det också finns möjlighet för sortering. Prata med din fastighets- eller miljövärd om du är osäker på hur du ska slänga ditt avfall. Möbler och elektronik kan vi däremot inte ta hand om utan hänvisar till de olika återvinningscentraler som finns runt om Göteborg.


Nyheter

Vårfest i samband med Barnens Dag

2022-05-16

I lördags anordnade vi en vårfest i Västra Nordstan tillsammans med Kungshöjd och Vasastan.

Läs mer Vårfest i samband med Barnens Dag

Sprängning i samband med Västlänken

2022-04-22

Bygget av Västlänken är igång för fullt. Nu har tunnelproduktionen har startat igen under Otterhällan, vilket innebär att det kan förekomma störande ljud från borrning och annan produktionsverksamhet. Även Götatunneln stängs av för sprängning, vilket du eventuellt kommer märka av.

Läs mer Sprängning i samband med Västlänken

Störningar under byggtiden av Västlänken

2022-04-04

Just nu pågår det borrningar och sprängningar på grund av byggandet av Västlänken, vilket orsakar en hel del störande ljud och buller.

Gå gärna in på trafikverkets hemsida för att läsa mer om vilka störningar som pågår i ditt område:

Västlänken – www.trafikverket.se

Fler nyheter

Gatunamn:
Hvitfeldtsgatan 3 a-b, 5 a-b
Kungshöjdsgatan 7, 8
Kungsgatan 5, 9 a
Byggnadsår: Varierande
Ombyggnadsår: 1977-78, 1980
Antal lägenheter: 117
Hiss: Delvis