Hoppa till innehåll

Länsmansgården

Bild på ett trevåningshus på Temperaturgatan i Länsmansgården

Välkommen till Länsmansgården!

Länsmansgården är ett lugnt och trevligt område med vacker natur och strövområdet Svarte Mosse alldeles i närheten. Hit går man för att bara njuta och uppleva vacker natur, eller för att sporta och motionera.

I Länsmansgården bor du i trevåningshus. Lägenheterna, de flesta trerummare, är fräscha med stora badrum och balkong eller uteplats. Det finns också ett mindre antal ettor, femmor och sexor i Länsmansgården. Husen ligger runt ett stort område med omväxlande gräsmattor och små bergknallar där barn gärna leker och vuxna har möjlighet att koppla av på någon av parkbänkarna. Det finns ingen biltrafik i området.


Boendeinformation

Parkering

Här hittar du alla våra lediga parkeringsplatser.

Farligt avfall

Vill du få ett sms när Farligt avfall-bilen kommer till ditt område? Här kan du anmäla dig med ditt mobilnummer:

Få sms när farligt avfallbilen kommer – Göteborgs Stad (goteborg.se)


Nyheter

Lär dig om biodling i sommar!

2024-06-14

I många av våra områden har vi bikupor på vår mark. Det är ett sätt att öka den biologiska mångfalden. När bina pollinerar blommor och träd i området så sprids fröer och frukter skapas.

Nu har ditt barn chans att lära sig om biodling i sommar. Lilla biodlingsskolan är för barn mellan 9-12 år. Den finns i Lundby och på följande datum i sommar: Läs mer Lär dig om biodling i sommar!

Frågor och svar om tillståndsparkering med start i november 2024

2024-05-27

Nu börjar förberedelserna inför att vi ska gå över till tillståndsparkering på Bostadsbolagets parkeringsytor utomhus i Norra Biskopsgården och i Länsmansgården i november 2024. Har du fått ett brev i din brevlåda med en uppsägning av din parkeringsplats och ett nytt avtal och vill veta mer? Då har du hamnat rätt!
Läs vidare där vi försöker ge svar på de vanligaste frågorna.

Läs mer Frågor och svar om tillståndsparkering med start i november 2024

Boservice tillfälligt stängt

2024-05-23

Torsdag 23 maj och onsdag 5 juni är Boservice på Friskväderstorget tillfälligt stängt.

Fler nyheter

Utvecklingsområde

Länsmansgården är ett av Bostadsbolagets utvecklingsområden. Det innebär att vi lägger extra resurser på att utveckla området för att skapa ett mer jämlikt Göteborg. Här kan du läsa mer om det arbete som pågår.

Gatunamn:
Rimfrostgatan
Temperaturgatan
Byggnadsår: 1964-65
Antal lägenheter: 667
Hiss: Nej