Hoppa till innehåll

Östra Torpa

Bilden visar Bostadsbolagets fastigheter i Östra Torpa, Göteborg

Välkommen till Östra Torpa!

Torpa ligger på gångavstånd från Östra sjukhuset och det är lätt att ta sig dit med både buss och spårvagn. Delsjöområdets strövstigar och badplatser ligger inte långt bort, och det tar bara en kvart med spårvagn eller buss in till stan.

Husen är på tre våningar med tegelfasad. Lägenheter på 1 rum och kokvrå till 5-6 rum och kök. Ett fint område med gatuadress Hagforsgatan och sammanlagt 410 lägenheter. I närheten finns även Torpakolonin.


Boendeinformation

Tvättstugor

Tvättstugor finns i varje hus. Grovtvättstuga finns i området.

Parkering

Söker du parkeringsmöjlighet i Östra Torpa? Kontakta din lokala uthyrare: https://bostadsbolaget.se/kontaktuppgifter-uthyrare/

Här kan du läsa mer om införandet av tillståndsparkering

Sophantering

Restavfall och matavfall via en sopsugsanläggning. Sortering i fraktioner, grovsoprum och rum för farligt avfall finns i området.


Nyheter

Lär dig om biodling i sommar!

2024-06-14

I många av våra områden har vi bikupor på vår mark. Det är ett sätt att öka den biologiska mångfalden. När bina pollinerar blommor och träd i området så sprids fröer och frukter skapas.

Nu har ditt barn chans att lära sig om biodling i sommar. Lilla biodlingsskolan är för barn mellan 9-12 år. Den finns i Lundby och på följande datum i sommar: Läs mer Lär dig om biodling i sommar!

Stäng ute värmen!

2024-05-21

Just nu är det väldigt varmt ute vilket förstås också påverkar inomhustemperaturen. När det är varmare ute än inne finns en viktig regel att hålla sig till: Stäng ute värmen! Läs mer Stäng ute värmen!

Frågor och svar om tillståndsparkering med start hösten 2024

2024-03-20

Den 1 september 2024 kommer Bostadsbolaget att införa tillståndsparkering i Östra Torpa. Det innebär en förändring för dig som hyr en parkeringsplats i området. Du kommer kunna fortsätta parkera på samma parkeringsyta där du har en fast parkeringsplats idag. Skillnaden blir att du inte har en egen specifik plats. Antalet parkeringstillstånd kommer alltså inte att vara fler än antalet parkeringsplatser. Det betyder att du kommer att hitta en plats att parkera på, och du får en lägre månadskostnad än förut. Läs mer Frågor och svar om tillståndsparkering med start hösten 2024

Fler nyheter

Gatunamn:
Hagforsgatan
Byggnadsår: 1960
Antal lägenheter: 410
Hiss: Nej