Hoppa till innehåll

Guldheden

Bilden visar våra fastigheter i Guldheden

Välkommen till Guldheden!

Våra fastigheter ligger på södra Guldheden. Här är det gott om grönområden och bostäderna ligger mitt bland planteringar, björk- och talldungar. Det är gångavstånd ner till centrum, men det finns även ett torg precis i närheten, Dr Fries Torg med ett brett utbud av kommersiell service.

Hustyperna är av två skiftande karaktärer. Dels finns det punkthus och dels mindre trevåningshus. Lägenhetsytorna är varierande, den minsta är på 18 kvm och den största på 124 kvm. De flesta lägenheter är två rum och kök på cirka 52 kvm. Under 2005 växte området mot Toltorpsdalen med kvarteret Johannesörten där 66 lägenheter byggdes och under 2019 byggdes ytterligare 66 nya lägenheter på Dr Sven Johanssons backe.


Boendeinformation

Tvättstugor

Tvättstugor finns antingen i källaren i ditt hus eller i nära anslutning till din trappuppgång. Det är lite olika tider och låsningssystem som gäller för de olika husen. Kontakta din fastighetsvärd för frågor som gäller tvättstugan eller om du behöver en bokningsnyckel/bricka.

Parkering

Bostadsbolaget har tillgång till ett litet antal fasta parkeringsplatser i Guldheden. Om du vill hyra parkeringsplats så kontakta din fastighetsvärd för att se vad som finns ledigt.

På Syster Estrids gata 4b har vi ett garage med tillståndsparkering. Tillståndsparkering innebär att du tecknar ett avtal om tillstånd att parkera inom ett angivet område i stället för att ha en egen fast fordonsplats. Totalt har vi 65 platser i garaget och lika många parkeringstillstånd. Vår uthyrning av parkeringstillstånd sker digitalt via vår webb: Lediga fordonsplatser | Bostadsbolaget. För att kunna söka våra lediga parkeringstillstånd behöver du logga in på ”Mina Sidor” och aktivera din köplats i din sökprofil. Du signerar sedan avtalet med mobilt BankID.

Sophantering

Hur sophanteringen ser ut skiljer sig lite från hus till hus. Men de flesta hus kan sortera ut sitt matavfall från övriga hushållssopor som sedan slängs i särskilda sopstationer, så kallade moloker, i nära anslutning till bostaden.


Nyheter

Berätta vad du tycker i hyresgästenkäten 2022

2022-09-23

Den 26 september skickas Bostadsbolagets årliga hyresgästenkät ut till hälften av våra hyresgäster. I år är det du som bor i en lägenhet med ojämnt lägenhetsnummer som får svara. Enkäten skickas ut via mejl och/eller sms och därefter per post till dig som inte redan svarat på enkäten.

Läs mer Berätta vad du tycker i hyresgästenkäten 2022

Ny omflyttningsplats i november

2022-09-15
I november lanseras en ny gemensam omflyttningsplats för Göteborgs allmännytta. Den 17 oktober stängs den befintliga omflyttningsplatsen ner. Läs mer Ny omflyttningsplats i november

Årstidsblad Sommar 2022

2022-06-30

Nu är sommarens årstidsblad här! Här kan du läsa nyheter och information om vad som händer i ditt område under sommaren.

Läs mer Årstidsblad Sommar 2022

Fler nyheter

Gatunamn:
Dr Westrings gata
Syster Estrids gata
Syster Emmas gata
Dr Wengbergs gata
Dr Sven Johanssons backe
Byggnadsår: 1950-54,1958,2005,2019
Antal lägenheter: 1014
Hiss: Delvis, höghusen har hiss